Schimbările climatice și conflictul din Ucraina aduc în continuare provocări pe piețele globale. Prețul grâului a crescut, anul acesta, cu 60% în contextul interzicerii exporturilor din India. Guvernul indian spune că interdicția nu este permanentă și că ar putea fi revizuită. Decizia a fost criticată, însă, de miniștrii agriculturii din cadrul G7, reuniți în Germania. India este al doilea cel mai mare producător de grâu din lume și avea în plan să livreze anul acesta o cantitate record de 10 milioane de tone.

Deși dispune de resurse cu care şi-ar putea asigura întregul necesar de gaze naturale pentru consum,  România se află într-o poziție fragilă. Și depinde tot mai mult de importuri pentru a-și acoperi consumul intern, arată o analiză a Federației Patronale de Petrol și Gaze. Proiectele noi în domeniu pornesc timid. Black Sea Oil and Gas anunță primii metri cubi de gaze în a doua jumătate a acestui an, în vreme ce legea offshore încă ține în loc proiectul Neptun Deep. Ce soluții avem? Răspunsurile – în curând, la Ce Câștig Azi.

În primele 4 luni din an, valoarea de tranzacționare pentru toatele tipurile de instrumente financire a crescut cu 67% față de aceeași perioadă a anului trecut și a ajuns la 9,15 miliarde de lei, potrivit BVB. Lichiditatea medie zilnică cu toate tipurile de instrumente financiare listate pe Piaţa Reglementată a BVB a fost de peste 111 milioane lei, în creştere cu peste 70% faţă de primele patru luni din 2021.

Titlurile zilei

ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?
BM REDUCE PROGNOZA PENTRU ROMÂNIA
LOEWE ADUCE CRAFTED WORLD LA TOKYO
NOBU BEACH INN AJUNGE ÎN BARBUDA
BNR PERSEVEREAZĂ ÎN PRUDENȚĂ

Conferința internațională „The Future of Governance” a organizat primul eveniment din România care construiește o platformă internațională pentru pentru pasionații de guvernanță corporativă. Cu această ocazie, membrii consiliilor executive și din managementul de top și-au putut împărtăși experiențele, cunoștințele și părerile legate de viitorul guvernanței. Afli detalii, imediat.

Unul dintre cele mai mari avioane private din lume este deținut de John Ruiz, un afacerist din Miami, cu o avere estimată la 23 de miliarde de dolari. E vorba de un Boeing 767 VIP. Avionul a fost transformat într-un conac zburător cu două dormitoare, patru băi, dăuă saloane, un cinema privat și chiar un pupitru de DJ. Vezi imagini spectaculoase mai târziu. Rămâi cu noi. Dariana…

Comisia Europeană reduce 2,6% estimările de creștere economică a României pentru 2022. De la 4,2% cât preconiza înainte ca Rusia să atace Ucraina. Pentru 2023, oficialii Comisiei Europene apreciază că PIB-ul țării va crește cu 3,6%. Inflația va atinge 8,9% la finalul anului și urmează să se reducă anul viitor, la 5,6%.

Banca Centrală Europeană ar putea da startul dezvoltării monedei digitale euro până la finalul anului viitor, spune Fabio Panetta, membru al board-ului Băncii Centrale Europene

Verve Therapeutics, o companie de biotehnologie, vrea să elimine “infarctul” din vocabular. Cum? Prin editarea ADN-ului uman. Terapia vizează genele care cauzează colesterolul pentru a curăța arterele. Cât ar putea costa? Între 50.000 și 200.000 dolari per pacient. Compania, evaluată la 700 de milioane de dolari, e susținută de Google Ventures, Arch Venture Partners și F-Prime Capital.