„Ce câștig azi?”, 14 martie 2022, cu Andreea Dragoș și Bogdan Florea

A avea sau a nu avea gaz rusesc? Aceasta este una dintre întrebările zilei. Din cauza conflictului Rusia-Ucraina, Europa caută soluții de debranșare rapidă de la petrolul și gazele rusești, după ce ani de zile s-a complăcut în această situație. Despre motivele pentru care până acum nu s-a luat nicio decizie în acest sens și care este situația României în acest context, vorbim cu Cristian Hostiuc, director-editorial la Ziarul Financiar.

Și.. când doi se ceartă, al treilea câștigă. Vorbesc despre piața de capital din România. E pe plus cu 55% de când a început pandemia și are din ce în ce mai mulți adepți. Peste 30.000 de investitori există în plus la BVB față de anul 2020. Ce i-a determinat să facă noi investiții, dar și cum își vor proteja portofoliile de efectele economice cauzate de conflictul Rusia-Ucraina, afli în câteva minute.

Și dacă pe de o parte companiile câștigă noi investitori, pe de cealaltă.. pierd angajați. Iar alții profită! Ce vrea să facă Apple cu cei care-și părăsesc job-urile? Să-i încurajeze să-și deschidă propriile afaceri și să folosească produse Apple, arată un scrutmetraj făcut de companie. Afli la „Ce câștig azi?”.

Suntem sau nu suntem  în pericol să rămânem fără mâncare? Conflictul din Ucraina se propagă în multe feluri în exterior, iar unul dintre cele mai folosite este Fake News-ul. Săptămâna trecută, populația româniei a fost ținta unei bombe fake-news care a creat dezechilibre economice și de logistică. Rafturile au rămas goale de ulei, iar pompele de benzină au fost luate cu asalt. Facem o radiografie reală cu George Bădescu, director executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România.

Iar cel mai bogat om din lume face lobby pentru energia nucleară. E sigură. Europa deschide primul reactor nuclear în Finlanda după 40 de ani de absență și 13 ani de combatere a ideii. Conflictul generat de Rusia catalizează goana după energie și energie verde. După principul nevoia te învață, se pare că lumea este mult mai deschisă la o soluție nucleară pentru a tăia legăturile cu Rusia.

Dincolo de Atlantic lucrurile sunt calme. Să fie soare și vreme de pescuit. Asta își dorește Kurt Morello după ce a împerecheat o camionetă Chevrolet cu o barcă. Și uite așa conduci din „Fălci”. Nu poate merge pe apă dar dacă o parchezi aproape de lac, senzația este asemănătoare. Cât l-a costat și de ce a făcut-o, afli puțin mai târziu la „Ce câștig azi?”. Începem!