Concluziile FMI de azi pentru România: 3,5%-4,5% creștere economică îmbunătățită pe 2022/2023. Anul ăsta inflație de 12,5% și 10% în 2023. Tot Fondul Monetar Internațional cere guvernului român să adopte urgent măsuri fiscalepentru echilibrarea finanţelor publice şi reducerea deficitului,aici vorbim şi de reforma taxelor, astfel încât fiecare să plătească în mod echitabil. În declaraţia oficială, după analiza făcută la Bucureşti, FMI spune că guvernul trebuiesă se uite la impozitul pe dividend-pentru că nivelul de impozitare este prea mic La impozitul pe microîntreprinderi- nivelul de 1 mil de euro este prea mare. SUbiectul îl dezbatem pe larg, imediat aici la ce castig azi.

După doi ani de pandemie și creșteri de prețuri accelerate, industria ospitalității este încă în reconstrucție. Organizația Hora, autoritatea reprezentativă industriei ospitalității românești, solicită consultare cu organizațiile din mediul privat de business. Principala discuție adresează eliminarea impozitului specific, care face parte din setul de modificări fiscale anunțat acum o săptămână. Mai multe despre asta aflii imediat, aici, la ce câștig azi.

România a adăugat deficitului comercial la bunuri trei miliarde de euro în primele patru luni din 2022. Balanţa comercială ajunge la minus 10 mld. euro. În 2021. România avea exporturi de bunuri pe cap de locuitor de sub 4.000 de euro, un nivel de aproape trei ori mai mic decât cel al Ungariei, potrivit ZF. Ce este de făcut în această situație? „Una dintre măsurile pe termen scurt ar fi că la un moment dat să diminuăm importurile şi să putem să creăm capacităţi de producţie în România, astfel încât o mare parte din aceste produse să se ducă în consumul intern, spune Ionuţ Pandelică, profesor universitar la ASE.

Titlurile zilei

TIKTOK BLOCAT ÎN SUA
DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ

Optimus, primul robot umanoid complet funcțional ar putea avea lansarea în următoarele 3 luni spune Elon Musk, CEO-ul Tesla. Între timp cea de-a doua zi deidcată Inteligenței Artificiale,organizată de companie a fost amânată pentru data de 30 septembrie. Ziua în care Optimus ar putea ajunge să umble printre noi.

Sotheby’s intră în competiție cu marile bănci. Cum? Casa de licitații oferă bogaților împrumuturi de până la 150 de milioane de dolari, atât timp cât împrumutatul lasă o operă de artă la schimb. Obiectele pe care le poți lăsa ca garanție pentru un împrumut diferă de la tablouri, sculpturi, până și vinuri. Directorul noului departament este condus de un fost veteran al JP Morgan, Alex Klabin. De la angajare și până în prezent Klabin a dublat numărul angajaților în acest departament. Nu e de mirare dacă luăm în considerare faptul că piața în continuă creștere poate ajunge până la 31,3 mld. $ anul acesta.

Astăzi este o zi mare pentru Bitcoin. 800 mil. $ în options expiră astăzi iar investitorii vor fi nevoiți să treacă la o serie nouă de contracte. De fenomen pot profita atât urșii cât și taurii din piață. Lupta se dă pentru prețul aurului digital care de la un maxim de 32.300 $ atins ieri, a ajuns astăzi înapoi sub pragul de 30.000 $. În cazul în care prețul rămâne în intervalul 28-29.000 $ pe unitate, rezultatul va fi favorabil pentru urși, cun un potențial profit de 205 mil. $. De partea cealaltă a baricadei stau taurii care au nevoie de un preț cuprins în intervalul 32.-33.000 $ pe unitate pentru a obține un profit de 220 mil. $. Cine va câștiga cursa și ce impact are expirarea contractelor de astăzi aflii în câteva minute, aici la ce câștig azi.

Paulo Ardoino, CTO-ul Bitfinex și Tether a fost invitat la Forumul Mondial al Libertății. Printre altele prezența lui Paolo la Forumul Mondial al Libertății este motivată și de stabilirea unei strategii cu privire la celebrul plan B al Lugano. Dacă te întrebi totuși ce este planul B? Sau dacă există măcar un plan A, prin acest plan B, Lugano intenționează să grăbească procesul de adopție al tehnologiei BTC pe teritoriul orașului elvețian. Astfel va pune bazele unei noi infrastructuri financiare, care împreună cu o scalabilitate rapidă ar putea schimba radical viața de zi cu zi a cetățenilor Lugano-ului.

CEO-ul  Better.com, Vishal Garg, cel mai bine cunoscut pentru concedierea pe zoom a peste 900 de angajați este din nou pe muchie de cuțit. Motivul? A fost dat în judecată pentru că a mințit cu privire la perspectivele companiei sale în timp ce un IPO de peste 7 miliarde de dolari era în pe punctul de a începe. În procesul intentat în Districtul de Sud din New York, fostul director al Better, Sarah Pierce, susține că, după ce a dezbătut situația cu Garg la începutul anului, a fost concediată în semn de răzbunare.