COMANDA GLOVO VA VENI MAI REPEDE

Comanda Glovo va ajunge mai rapid la tine. Glovo lansează varianta Express și deschide primul Micro Fulfillment Center în România, la București. Centrul este special construit pentru a livra până la 25.000 de produse de larg consum tot timpul anului. Până la finalul anului, Glovo va deschide alte 5 centre în Brașov, Timișoara, Iaș, Cluj-Napoca și Constanța.

ROHLIK VINE ÎN ROMÂNIA

Vei avea încă un supermarket virtual de unde să îți faci cumpărăturile. Cel mai mare supermarket online din Cehia se pregătește să intre pe piața românească. Rohlik Group, unul dintre liderii europeni din domeniul livrărilor virtuale, vrea să se extindă în România anul acesta. Primul pas a fost făcut: a încheiat un contract cu dezvoltatorul CTP pentru a construi primul depozit de la noi. În ultima rundă de finanțare, compania a și-a câștigat titlul de „unicorn”, fiind evaluată la 1 miliard de euro.

LEROY MERLIN PARIAZĂ PE ONLINE

Francezii de la Leroy Merlin pariază pe comerţul online. Începând din această lună, poți cumpăra orice din gama lor de produse de pe magazinul online și ți se livrează produsele oriunde în țară. Retailerul de bricolaj a anunțat că are de gând să își dubleze veniturile de e-commerce în următoarele luni prin această strategie. Leroy Merlin are în prezent peste 2.500 de angajaţi şi operează 19 magazine pe piaţa locală. Gama lor are 30.000 de produse, conform Ziarului Financiar.

Titlurile zilei

ÎN CE INVESTEȘTI AZI?
CE RATING THE FITCH DATORIEI SUVERANE?
ALTEX CUMPĂRĂ BRICO DÉPÔT ROMÂNIA
INVESTITORII SIMT CĂ PIAȚA BULL CONTINUĂ ȘI ÎN 2025
VREA ROMÂNIA COALIȚIA LA GUVERN?
BITCOIN AJUNGE LA 108.300 $, NOU ATH

LANSEAZĂ PLASAMENT PRIVAT

BRK Financial Group, singurul broker listat la bursa românească va lansa un plasament privat, ]n perioada 2-13 august. Societatea are de gând să atragă 25 milioane de lei. Dobânda va fi de 7,6% pe an. BRK Financial Group are 116,5 mil. lei capitalizare. De la începutul anului, acţiunile BRK înregistrează o creştere de 320,7%, pe fondul unor tranzacţii de 74,7 mil. lei, arată datele BVB.

CÂT AI PIERDUT ȘI CÂȘTIGAT CU BITCOIN


Bitcoin a pendulat între scăderi și creșteri în ultimele luni. Norocoșii care au achiziționat bitcoin acum câteva luni sau chiar ani, și-au văzut portofelele virtuale pe plus. Câți bani ai fi făcut acum dacă ai fi cumpărat moneda în urmă cu un an sau chiar 10? De exemplu, dacă ai fi cumpărat bitcoin de 1.000 de dolari anul trecut pe 26 iulie, când era moneda 10.990 de dolari, astăzi ar valora cam 3.500 de dolari. Adică creșterea este de 252%.

Acum 10 ani, cu 1.000 de dolari ți-ai fi cumpărat 71 de monede bitcoin, iar astăzi ai avea în conturi peste 2 milioane 785 de mii de dolari, după calculele CNBC. Bitcoin are în prezent un plafon de piață de aproximativ 736 de miliarde de dolari.

ZEBRAPAY LANSEAZĂ ACȚIUNI LA BURSĂ

Astăzi se listează la Bursa de la București obligațiunie ZebraPay, compania care operează rețeaua de stații SelfPay. Listarea vine după încheierea plasamentului privat care a atras fonduri în valoare de 3 milioane de euro de la 99 de investitori. Cele 30.0000 de obligațiuni s-au vândut cu o valoare nominală de 100 de euro și o dobândă de 5,5%.

CGS ANGAJEAZĂ REMOTE

Operatorul de centre de servicii Computer Generated Solutions România caută să recruteze noi angajaţi şi din oraşele unde compania nu are centre de suport. CGS are un număr de 3.500 de angajați și caută oameni din domeniile relaţiilor cu clienţi, back office, suport tehnic şi specialist pe active financiare. Noii angajaţi vor lucra doar în regim remote.  În 2020, compania a avut un profit net de peste 34,5 mil. lei, în scădere cu 3,9% faţă de anul precedent.

QATAR A FOST COTATĂ CEA MAI BUNĂ

Site-ul AirlineRatings.com a publicat lista sa de “Companii aeriene de top din lume.” Criteriile sunt de siguranță, sevicii în timpul zborului, confortul pasagerilor și rutele de zbor. Pe locul întâi este Qatar Airways, cotată cu cea mai bună clasă business. Cea mai bună companie aeriană low-cost din Europa este EasyJet.

A SCĂZUT INTENȚIA ȘEFILOR DE A ANGAJA

Dorința de a face mai multe angajări a coborât la cel mai mic nivel din ultimii 7 ani, conform unui raport PWC. Din sondajul PwC reiese că 30% dintre şefii de companii au redus numărul salariaţilor, în timp ce 30% au reuşit să îl suplimenteze, iar 40% l-au menţinut. Mulţi directori de companii rămân reticenţi în privinţa noilor angajări din cauza incertitudinii şi dificultăţilor întâmpinate în ultimul an şi jumătate, a explicat  Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner la PwC România.