Costurile terenurilor din Capitală diferă pe zone, în funcție de potențialul de dezvoltare, de trafic, de utilități dar și de ceea ce poți găsi în proximitate.

Aceste caracteristici influențează de obicei prețul la care se va tranzacționa un anumit teren. În București, prețurile terenurilor pe care poți dezvolta ansambluri rezidențiale și comerciale aproape că s-au dublat în 2021. Iar cele mai scumpe zone rămân centrul și nordul Capitalei, conform unei analize.

Pentru un teren în Piața Victoriei sau Aviatorilor plătești între 3.500 și 4.500 de euro pe metru pătrat. Dar unele tranzacții au ajuns și la 6.000 de euro pe metru pătrat.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Prețurile au crescut și la periferie. În Otopeni sau Păcii plătești acum pentru un metru pătrat de teren între 400 și 800 de euro.
Prețurile record sunt efectul unei cereri crescute și a ritmului alert de vânzări din 2021. La care se adaugă lipsa terenurilor, dar și aprobările de dezvoltare pentru diferite zone din București.

Dacă ești interesat de achiziția unui teren nu te uita doar la costurile financiare. Fii atent la zonă și gândește pe termen lung. Sectoarele unu, doi și trei sunt cele mai costisitoare. Celelalte sunt mai accesibile. Cel puțin deocamdată.