Pandemia a schimbat radical funcționalitatea unei locuințe și conceptul „acasă” a suferit modificări în ultimii doi ani. Asta după ce am fost nevoiți să ne transformăm locuința în loc de muncă, sală de clasă, de fitness sau chiar restaurant. Cei care nu s-au mutat și-au reorganizat casa și camerele astfel încât să se potrivească cu noile funcții. Cei care s-au mutat au avut grijă ca noua locuință să îndeplinească deja noile condiții.

Astfel că dezvoltatorii care au intuit noul trend au avut și au în continuare de câștigat. Oamenii caută acum apartamente mai mari, cu o cameră în plus pe care o transformă în birou, pentru că și-au dat seama în izolare cât de important este spațiul. La fel și spațiul verde. Apartamentele care au alocate spații verzi s-au vândut și se vând ca pâinea caldă. Grădina, terasa, ferestrele mari și lumina naturală sunt detalii din ce în ce mai solicitate, care vor face diferența în 2022.

În plus, oamenii s-au îndepărtat de centru și de aglomerație și au migrat către periferie. Și chiar dacă prețurile apartamentelor au crescut în 2021 și trendul va continua și anul acesta cu 25%, cumpărătorii sunt dispuși să plătească mai mult pentru spațiul în care locuiesc, dacă acesta îi face să se simtă „acasă” cu adevărat.

Titlurile zilei

ATINGE BCE OBIECTIVUL DE 2%?
CÂT COSTĂ MASA DE CRĂCIUN?
ALBANIA INTERZICE TIKTOK
PIB-UL MARII BRITANII STAGNEAZĂ ÎN T3
ROBOR LA 3 LUNI STAGNEAZĂ LA 5,91%
CINE E CRIN ANTONESCU?