A CA SĂ VISĂM. Ce alegi: apartament într-un bloc nou sau casă la curte?

Ești gata să-ți cumperi o locuință a ta, dar încă nu știi ce să alegi: casă la curte sau apartament într-un bloc nou. De costuri nu îți pui problema pentru că sunt foarte asemanătoare. La fel și confortul interiorului.

Dacă pleci des în călătorii de afaceri, un apartament într-un bloc nou ar fi o alegere mai bună. De regula, casa necesită mai multa grijă și atenție și va trebui să apelezi la un apropiat pentru supraveghere atunci când ești plecat.

Dacă nu stai bine cu timpul, tot apartamentul la bloc ar fi alegerea potrivită. De regulă, casa și grădina solicită timp și efort, de la tuns iarba, până la curățarea de zăpadă a căilor de acces. Asta dacă nu angajezi pe cineva pentru aceste îngrijiri. În plus, rezistența blocului este garantată de standardele de siguranță în construcții.
Pe de altă parte, poți alege să cumperi o casă dacă preferi intimitatea și liniștea, dacă vrei mai mult spațiu și crezi că o grădină te-ar face mai fericit.

Istoria, însă, ne arată că românii preferă casa la curte, iar în pandemie și o parte dintre cei care aveau apartament la bloc au făcut schimbarea către casă.

Datele arată că peste 1.000 de case au fost finalizate în Bucureşti şi împrejurimi în ultimul an, iar această tendinţă se va manifesta şi în viitorul apropiat.

Tu alegi: visul unei nopți la casă… sau la bloc.