Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în luna mai 2021 cu 0,7% faţă de luna precedentă, dar este cu 6,1% peste nivelul din mai 2020, arată datele INS.

Scăderea faţă de aprilie a fost determinată de  reducerea lucrărilor de construcţii noi (-2,7%), în timp ce lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 12,2%, respectiv cu 0,6%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la clădirile nerezidenţiale (-5,5%) şi la clădirile rezidenţiale (-3,2%). Lucrările de construcţii inginereşti au crescut cu 4,3%.

Titlurile zilei

ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?
BM REDUCE PROGNOZA PENTRU ROMÂNIA
LOEWE ADUCE CRAFTED WORLD LA TOKYO
NOBU BEACH INN AJUNGE ÎN BARBUDA
BNR PERSEVEREAZĂ ÎN PRUDENȚĂ

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în mai 2021 cu 5,8% faţă de aprilie.

Comparativ cu luna mai 2020, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total cu 6,1%.

Pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de construcţii noi (+14,7%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 8,9%, respectiv cu 7,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 40,6%. Construcţiile inginereşti şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 4,4%, respectiv cu 1,3%.

În primele cinci luni ale anului comparativ cu perioada similară din 2020, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total cu 5,5%.

A avut loc o creştere la lucrările de construcţii noi cu 12,8%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-11,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-6,8%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale (+23,9%) şi la construcţiile inginereşti (+0,3%). Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 0,5%.

În primele cinci luni ale anului, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,7%.