• GARBE Industrial Real Estate înființează o nouă subsidiară în România, sub conducerea lui Andrei Jerca.
  • România are un stoc de spații industriale estimat la 7,5 milioane mp, cu proiecții de creștere până la 8 milioane mp până în 2025.
  • GARBE vizează dezvoltarea de proiecte logistice și industriale, în prezent cu un portofoliu de active gestionate de 10,6 miliarde euro în Europa.

GARBE Industrial Real Estate GmbH, dezvoltator şi administrator de proprietăţi logistice şi industriale, atât în Germania cât şi în Europa, înființează o nouă companie în România. Sub conducerea lui Martin Polák, Managing Director CEE şi a lui Andrei Jerca, Country Head, GARBE Industrial Real Estate îşi va extinde activităţile pe această piaţă şi va dezvolta propriile sale proiecte industriale şi logistice.

Garbe Industrial Real Estate GmbH gestionează active evaluate la 10,6 miliarde euro și are o suprafață închiriabilă de 6,4 milioane mp. Compăania este de peste 17 ani în sectorul imobiliar și se pregătește să-și consolideze prezența pe piețele din Europa Centrală și de Est.

Extinderea GARBE în România

GARBE anunță că a deschis o nouă subsidiară în România, condusă de Andrei Jerca, care a avut un rol important în dezvoltarea ELI Park. Expansiunea vizează crearea unor proiecte industriale și logistice adaptate cerințelor pieței locale.

Titlurile zilei

CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS
CE SE ALEGE DE ENERGIE?
BM REDUCE PROGNOZA PENTRU ROMÂNIA
LOEWE ADUCE CRAFTED WORLD LA TOKYO
NOBU BEACH INN AJUNGE ÎN BARBUDA

Extinderea în România face parte din strategia de creştere a GARBE Industrial Real Estate pe pieţele din CEE. Cu un stoc de spaţii industriale şi logistice de 7,5 milioane mp, estimat să atingă 8 milioane mp la sfârşitul anului 2025, România este a treia cea mai mare piaţă din CEE, după Polonia (30 milioane mp) şi Cehia (11 milioane mp).

„Europa Centrală şi de Est în general, şi România în special, oferă un potenţial semnificativ ca locaţii pentru producţie şi logistică. România are planuri ambiţioase de dezvoltare a infrastructurii, cu mai multe proiecte majore în curs de desfăşurare, precum şi forţă de muncă disponibilă, calificată, care va fi deblocată în continuare indirect de către noile lucrări de infrastructură. Cu creşteri anuale anticipate de către Fondul Monetar Internaţional de 1,9% pentru 2024, şi de 3,3% pentru 2025, economia românească înregistrează o evoluţie notabilă. Iar mult-aşteptata şi intens mediatizata aderare la spaţiul Schengen terestru face această perioadă şi mai interesantă”, spune Andrei Jerca.