• Casele au între 3 și 4 dormitoare și se întind pe suprafețe între 139-195 metri pătrați.
  • Casele sunt proiectate să rezistente la apă, mucegai, termite și condiții meteo extreme.
  • Dezvoltatorii spun că mai mult de un sfert din cele 100 de case au fost vândute.

În curând poți avea propria ta casă imprimată 3D. În această vară, imprimanta robotică de la ICON termină ultimele case din cele 100 imprimate 3D în Wolf Ranch, o comunitate din Georgetown, Texas. Comunitatea este gata să primească primii proprietari din luna septembrie, scrie Reuters.  

Tehnologia și procesul de construcție

ICON folosește o imprimantă robotică avansată, cunoscută sub numele de Vulcan, pentru construirea caselor. Imprimanta este capabilă să creeze structuri din beton, strat cu strat, ceea ce permite o construcție rapidă și eficientă. Fiecare casă din Wolf Ranch este proiectată cu atenție la detalii și este construită pentru a fi durabilă și rezistentă la condițiile climatice extreme.

Proiectul început în noiembrie 2022, este considerat cea mai mare comunitate de case imprimate 3D din lume.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

Ce o diferențiază de o construcția tradițională? Compania spune că imobilele imprimate 3D sunt mai rapid de făcut, mai puțin costisitoare, necesită mai puțini muncitori și minimizează risipa de materiale de construcție.

„Aduce multă eficiență pe piața comercială”, spune Conner Jenkins, managerul senior de proiect ICON,. „Așadar, unde era nevoie de cinci echipe diferite pentru a construi un sistem de pereți, acum avem un echipaj și un robot.”

Pentru casele cu un singur etaj, cu trei până la patru dormitoare, durează aproximativ trei săptămâni pentru a termina imprimarea, cu fundația și acoperișurile metalice instalate în mod tradițional.

Lawrence Nourzad, un director de dezvoltare în vârstă de 32 de ani, și iubita lui Angela Hontas, un strateg creativ în vârstă de 29 de ani, au achiziționat o casă Wolf Ranch la începutul acestei veri.

Există totuși un minus, spun ei, pereții imprimați 3D blochează conexiunea la internet wireless.

Cât costă casele imprimate 3D de la Wolf Ranch?

Prețurile sunt cuprinse între 475.000 de dolari și 599.000 de dolari.
Iar dezvoltatorii spun că mai mult de un sfert din cele 100 de case sunt deja vândute.

ICON, care a imprimat 3D prima sa casă în Austin în 2018, speră să ducă într-o zi tehnologia pe Lună. NASA a contractat compania pentru a dezvolta un sistem de construcție capabil să construiască platforme de aterizare, adăposturi și alte structuri pe suprafața Lunii.

“Imprimarea 3D nu este science fiction”, spune Jason Ballard, CEO-ul ICON. “Am trecut acel prag de la science fiction la realitate. În viitor, pariul nostru este că aceasta va fi cea mai bună speranță a omenirii pentru o soluție de locuire care să corespundă celor mai înalte valori și idealuri ale noastre.”