• Hotelurile din Marea Britanie ies în evidență prin vacanțe organizate de hotel ce explorează peisajul rural local sau prin experiențele exclusiviste la mesele bucătarilor din restaurante.
  • Oaspeții au parte de degustări variate, de la vinuri la whisky și gin, dar și de ateliere ce le oferă ocazia de a-și îmbunătăți abilitățile culinare.
  • Restaurantele hotelurilor au depus eforturi pentru a susține cât mai mulți producători locali de alimente și băuturi.

The Independent prezintă o selecție de posibile aventuri culinare oferite de hoteluri din Marea Britanie, de la experiențe viticole în Devon, până la șansa de a-l urmări pe chef Simon Rogan în acțiune la restaurantul său de trei stele Michelin, L’Enclume, din satul turistic Cartmel.

Iată 11 dintre cele mai bune experiențe de atelier, degustare și gătit oferite la hotelurile britanice.

The Newt, Somerset

Hotelul de lux are o clădire din stejar și sticlă, plină de lumină, concepută de un architect, pentru cursurile de măcelărie ce pun accent pe utilizarea fiecărei părți a animalului. Fiecare oaspete beneficiază de propria masă de măcelărie și un set de cuțite de înaltă calitate, iar cursurile sunt supravegheate de măcelarul șef.

Titlurile zilei

LE-O DĂM ÎN VOT!
CE SE ALEGE DE BUSINESS?
CE VOR DEZOLTATORII DE LA GUVERN?
CNA CERE DEMISIA LUI BOGDAN IVAN
MERGI FĂRĂ VIZĂ ÎN SUA
DOI CANDIDAȚI CER ANULAREA PRIMULUI TUR

Glebe House, Devon

În cadrul acestui complex, poți face o excursie privată, ghidată de experți, în încercarea de a pescui macrou proaspăt. După pescuit, o masă este așezată pe plajă pentru aperitive și o cină în amurg.

Northcote, Langho, Lancashire

Northcote este un hotel contemporan, situat în valea Ribble, cunoscut pentru experiențele sale gourmet. Școala de gătit a hotelului oferă o gamă variată de cursuri culinare, de la începători la bucătari experimentați. Pentru ocazii speciale, Chef’s Table, creat de Lisa Goodwin-Allen, permite oaspeților să fie aproape de acțiune în bucătăria sa cu stele Michelin.

Lympstone Manor, Devon

Probabil cel mai luxos sejur la vie din Marea Britanie, Lympstone Manor al lui Michael Caine oferă oaspeților o experiență culinară deosebită, în care mâncarea și vinul reflectă autenticitatea locului. Chiar lângă restaurant, hotelul are propriile vii de vie, care se întind până la estuarul Exe. Mâncărurile meticuloase ale restaurantului cu stea Michelin folosesc multe ingrediente din surse locale.

The Langham, Londra

Langham susține că a fost primul hotel din lume care a servit ceai de după-amiază, încă din 1865. Un singur brand britanic de ceai de grădină, numit JING, este livrat oaspeților. Hotelul are, de asemenea, o școală de gătit, Sauce, care organizează cursuri de preparare a pastelor, precum și sesiuni de gătit budinci și fripturi, plus cursuri de master de gătit de o zi cu Michel Roux Jr.

Royal Lancaster, Londra

Un coș tradițional de picnic este umplut cu bunătăți special pregătite cu care oaspeții pot merge în Hyde Park , a cărui vedere este vizibilă prin ferestrele hotelului. Oaspeții pot închiria biciclete de la hotel pentru un tur complet în jurul Serpentinei.

The Montagu Arms, Hampshire

În satul New Forest, Beaulieu, oaspeții de la Montagu Arms se pot alătura companiei Wild New Forest pentru a afla informații despre ciuperci. O discuție ilustrată este urmată de o plimbare ghidată în natură prin pădurea din Culverley. Ghidul va indica diferitele specii de ciuperci care cresc în parcul național. 

The Fife Arms, Braemar, Scoția

Viitorii bucătari pot experimenta o călătorie cu mașina prin peisajele ale Highland-ului, până la Glenlivet, unde pot descoperi bucătăria de la ferma bucătarului și scriitorului gastronomic Ghillie Basan. Acolo se gătesc mâncăruri precum carnea de căprioară cu jeleu de rowan și scoici prăjite. De asemenea, va fi o gamă largă de whisky-uri de gustat, inclusiv un Glenlivet (natural), un Braeval și un Benriach.

The Angel, Abergavenny

Abergavenny este un oraș plin de piețe, brutării și delicatese din abundență. Între martie și octombrie, marginile, gardurile vii și grădinile din Țara Galilor sunt pline de produse sălbatice pe care oaspeții de la The Angel au oportunitatea de a le explora în zona Abergavenny alături de un ghid specializat în hrană.

Heckfield Place, Hampshire

Consumatorii de gin pot crea propriile amestecuri de plante botanice la acest hotel tip conac. În cadrul experienței (disponibilă între aprilie și septembrie), oaspeții vor face o plimbare ghidată prin pădure pentru a aduna ingrediente proaspete și pentru a învăța despre plante, ierburi și flori de sezon. Ulterior, grupul se va reuni în The Glass House pentru a degusta diferite ginuri, învățând cum să aprecieze fiecare ingredient în parte.

Aulis Cartmel, Cumbria

Aulis Cartmel este situat în Cartmel, Cumbria, Marea Britanie. Șase oaspeți pot sta „în culise” pentru a-l urmări pe bucătar în timp ce pregătește preparate la restaurantul său L’Enclume, cu trei stele Michelin. Când restaurantul nu găzduiește oaspeți, spațiul devine un laborator pentru experimentarea noilor creații culinare. Camerele L’Enclume sunt răspândite în satul Cartmel, pe malul râului.