Compania Stronghold Digital Mining împușcă două ținte dintr-un foc. Generează energie din deșeurile rămase în urma minării de cărbune pentru a mina criptomonede. Compania folosește deșeurile dintr-o mină care a furnizat resurse Americii în cele două războaie mondiale. În prezent sunt peste 11 milioane de tone de deșeuri rămase în urmă care poluează apele și împrejurimile, spune Bill Spence, co-președintele Stronghold.

“Astăzi stau pe un munte de deșeuri. Fiecare tonă de material pe care o vezi aici a fost adusă de sub pământ. Acesta este gunoiul care a rămas în urmă. Oamenii spun tot timpul că trebuie făcut ceva.”, a declarat Bill Spence, co-președinte Stronghold.

Compania începe cu Vestul Pennsylvaniei unde deșeurile sunt factorul principal din stat care poluează apele și vegetația. Bill Spence spune că a crescut într-un loc peste care a fost înființată o mină și a simțit pe pielea lui efectele poluării. De atunci, scopul lui a fost să refacă zonele exploatate.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

“Suntem o companie de energie verde care folosește deșeurile pentru a genera electricitate pe care o integrăm cu minarea cripto. Folosim Bitcoin pentru beneficiile comunității. Încercăm zilnic să scăpăm de deșeuri rapid, refacem vegetația din zone, apoi le dăm un scop. Vom construi case sustenabile pe aceste proprietăți pentru a readuce atmosfera cu care am crescut când eram mic.”, a mai adăugat Bill Spence, co-președinte Stronghold.

O altă companie americană, ERCOT, care furnizează energie pentru peste 25 de milioane de clienți din Texas, folosește excesul de energie eoliană pentru a mina Bitcoin. Brad Jones, CEO-ul companiei, spune că banii câștigați în urma minării vor fi folosiți pentru a dezvolta noi metode de energie regenerabilă.

“Criptomonedele au creat o mare oportunitate pentru noi în timp ce noi avem din ce în ce mai multă energie regenerabilă, în particular vântul. Avem exces de energie eoliană și trebuie să-i găsim un loc.

Cripto a găsit un mod de a veni în piața noastră luându-ne o parte din excesul de vânt în perioadele cu cerere scăzută. Apoi, când ajungem la perioadele de vârf, putem redistribui foarte rapid energia când vor crește prețurile.”, a povestit Brad Jones, CEO Ercot.