• ICCJ admite ca probă în instanță înregistrările telefonice dintre angajați sau angajat și un reprezentant al angajatorului, în litigiile de muncă.
  • Înregistrarea va fi probă fără acordul sau informarea în prealabil a interlocutorului.
  • Decizia vine după o solicitare a Curții de Apel București.

Proba-i probă. Înalta Curte de Casație și Justiție decide: admite ca probă în instanță înregistrările telefonice dintre angajați sau angajat și un reprezentant al angajatorului, în litigiile de muncă, fără acordul sau informarea în prealabil a interlocutorului.

Decizia vine după o solicitare a Curții de Apel București.

„Proba cu înregistrarea unei convorbiri telefonice între un salariat şi un alt salariat sau reprezentant al angajatorului, solicitată într-un litigiu împotriva angajatorului, este admisibilă, chiar dacă înregistrarea a fost efectuată fără acordul şi/sau informarea prealabilă a interlocutorului, cu condiţia asigurării unui just echilibru între dreptul la probă, pe de o parte, şi dreptul la viaţa privată, pe de altă parte, în sensul că încuviinţarea probei trebuie să fie indispensabilă exerciţiului dreptului la probă şi strict proporţională cu acest scop. Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 16 septembrie 2024″, potrivit site-ului instanței supreme.

Citește și