Nu-s fit pentru fitness. O sală din Coreea de Sud accepta doar femei „cultivate şi elegante”

Ești femeie elegantă, „cochetă”? Atunci, ai nimerit bine. O sală de fitness din Coreea de Sud nu primește „mătuși”, ci doar femei cultivate.

Cultivate, necultivate, e off limits to „ajummas”, un termen general pentru femeile care depășesc 30 de ani, dar exprimat peiorativ. Comportamentul lor este văzut ca nepoliticos sau detestabil.

Proprietarul sălii spune că aceste „ajummas” dăunau business-ului. Își spălau rufele în vestiar, furau săpunuri, prosoape și uscătoare de păr. În plus, stăteau împreună și judecau corpurile altor cliente.

Nu e un lucru neobișnuit pentru business-urile din Coreea de Sud. Unele sunt criticate pentru interzicerea copiilor sau seniorilor în anumite locuri publice.

Sala de fitness atrage critici după noile măsuri

Unii nu sunt de acord cu decizia sălii de fitness.

„Cum a devenit termenul „client rău” același cu „ajumma”?”, arată un comentariu de pe o rețea de socializare.

„Dacă ai lucrat în industria serviciilor, ai știi că nu doar femeile în vârstă se încadrează în aceste categorii.”

Un alt comentariu a descris mișcarea ca un semn al unor atitudini învechite. A numit-o „sentiment de la începutul anilor 2000”.

Sala de fitness se apără ca la…carte. Dă definiția: „Se spune că ajummas preferă lucrurile gratuite, indiferent de vârstă” și că sunt „zgârcite cu banii lor, dar nu cu banii altora”.

Dar unii sunt de acord. „Genul ăsta de femei sunt teritoriale, enervante și nu au ce spun nu are niciun sens”, spun unii.

Însă, bărbații în vârstă sunt la fel, spune profesorul de psihologie Park Sang-hee.

Femeile din Coreea de Sud luptă de mult pentru a scăpa de tradiții, precum purtarea părului lung și obligativitatea căsătoriei.

Multe spun că bărbații sunt rareori judecați pentru comportamente similare.

Exit mobile version