• Milionarii nu sunt interesați să-și impresioneze vecinii.
  • Majoritatea milionarilor au început cu puțin și și-au construit încet finanțele.
  • A trăi sub posibilitățile lor este un semn distinctiv al celor care construiesc bogăție.

Potrivit unui raport al băncii elvețiene UBS, 6,6% dintre locuitorii SUA sunt milionari. Dar dacă nu te-ai născut într-o familie bogată, cum poți să faci asta?

Cum să devii miliardar?

  1. Evită datoriile pe cât posibil Majoritatea milionarilor se feresc de orice datorii în afară de ipoteca locuinței. Nu acumulează datorii pe cardurile de credit de la o lună la alta și nu finanțează achiziții mari, cum ar fi bărci, ATV-uri sau vacanțe spontane. Ei își plătesc datoriile cât mai repede posibil.

2. Nu le pasă de „ce fac Jonesii” Cei care reușesc să își construiască averea trăiesc în limita posibilităților lor, fără a încerca să impresioneze pe alții. Dacă câștigă 35.000 USD pe an, nu cheltuiesc ca și cum ar câștiga 50.000 USD. Ei se concentrează pe gestionarea eficientă a resurselor pe care le au.

3. Păstrează mașinile pe termen lung Vehiculele își pierd valoarea imediat după ce sunt cumpărate. În loc să închirieze mașini pentru a-și demonstra succesul, acești oameni cumpără mașini pe care le păstrează pentru o perioadă lungă de timp, economisind astfel bani pentru viitoarele achiziții auto.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

4. Își construiesc un fond de urgență O caracteristică comună a oamenilor bogați este importanța pe care o acordă unui fond de economii de urgență. Acesta le permite să acopere cheltuielile neașteptate fără a apela la carduri de credit cu dobândă mare sau împrumuturi personale. După utilizarea fondurilor de urgență, aceștia lucrează rapid pentru a-și reface economiile.

5. Utilizează beneficiile angajatorului Milionarii profită la maximum de beneficiile oferite de angajatori, cum ar fi contribuțiile la conturile de pensii, asigurările de viață și de invaliditate, conturile de economii de sănătate (HSA) și planurile de achiziție de acțiuni pentru angajați (ESPP). Ei contribuie suficient pentru a obține întreaga sumă oferită de angajator.

6. Investesc și în afara muncii Americanii bogați investesc automat o parte din venitul lor lunar, vizând să ajungă la 20% din venituri alocate economiilor de urgență, conturilor de pensii și altor investiții. Configurarea unui transfer automat lunar sau bilunar din salariu în aceste conturi îi ajută să evite tentația de a cheltui acei bani.

7. Profită de deducerile fiscale Milionarii înțeleg importanța minimizării obligațiilor fiscale pentru a-și proteja finanțele personale. Ei se informează despre beneficiile fiscale ale investițiilor în pensii și cheltuielile deductibile fiscal. Deși unii își dezvoltă o afacere dintr-o idee inițială, cei mai mulți își construiesc averea prin disciplină și gestionarea atentă a fiecărui dolar câștigat.