- Musk e speaker la Cannes Lions, în Franța, alături de Mark Read, de la WPP.
- Elon Musk spune că sunt 10-20% șanse ca A.I.-ul să distrugă lumea.
- Musk încearcă să atragă advertiserii, la Cannes, spun publicațiile externe.
Musk vine la Cannes Lions, în Franța, la un small talk cu Mark Read, CEO al WPP. De ce bate atâta drum? Să-și clarifice conflictele cu advertiserii.
Advertisment
E invitat ca speaker și le spune că n-au înțeles bine când le-a zis să se ducă undeva la Deal Book.
Semn clar: are nevoie de ei. „În primul rând, nu am vorbit pentru agențiile de publicitate în ansamblu. Ce am zis se referea la libertatea de exprimare, pe care unii advertiseri o cenzurează.”, spune Musk.
La Cannes Lions se întrunesc cei mai tari jucători din big tech, lideri ai creativității, dar și advertiserii. Apariția lui Musk conferință, și nu oricum, ca speaker, vine ca o încercare de a câștiga cu X.
Titlurile zilei
Vrea să-și aducă advertiserii înapoi pe platformă, deci poate-i iese și lui profit în sfârșit.
Dar, continuă pe credințele lui: „Vom sprijini libertatea de exprimare în loc să fim de acord să fim cenzurați pentru bani.”, spune Musk
E de acord și cu ei, totuși. Advertiserii pot decide lângă ce formă de conținut vor să se afișeze, reprezentativ pentru brandul lor, dar nu pot să nu fie de acord chiar cu niciun fel de conținut de pe platforma lui.
Cum își susține Musk argumentele?
X concurează momentan cu Meta, Reddit sau Snapchat. Musk spune că X susține reclamele relevante, siguranța mărcii și publicul unic al platformei. De aia ar trebui să-l aleagă pe el.
La eveniment au fost prezente companii de advertising mari precum WPP, Publicis, Havas și Dentsu, care au anunțat planuri în utilizarea inteligenței artificiale. Deja spun că se folosesc de A.I. să facă scenarii, campanii, spoturi publicitare, deci ar fi pe aceeași undă cu xAI, al lui Musk.
Apropo de A.I., care-i baiul?
Lui Musk, pare că-i mai trece „frica” de inteligență artificială. Crede A.I.-ul va schimba radical lumea în următorii doi ani.
Dar, un dar pronunțat, există șanse de 10-20% pentru un dezastru din cauza A.I., spune Musk și intră în cercul celor care sunt de acord cu Geoffrey Hinton.
Musk nu explică ce vrea să spună prin cuvântul „îngrozitor”, pe care l-a folosit în discuția despre A.I., dar sugerează să vezi partea bună: chiar și cu șansele enumerate mai sus, paharul e plin în proporție de 80%.
Cel mai probabil, rezultatul A.I.-ului va fi abundența, spune el. „O lume în care bunurile și serviciile sunt disponibile oricui, fără excepție, iar munca ar fi opțională.”
Însă, avertizează: „Asta ar aduce o criză existențială. Dacă A.I.-ul poate face mai bine orice poți face tu, ce rost are să faci lucruri?”.
Și Musk se întreabă: dacă A.I.-ul ar ajunge să anihileze omenirea, ar vrea să fie acolo când se întâmplă, să vadă și el? și răspunde: „probabil că DA.”