• Programul începe în 6 septembrie cu sesiunea de înscriere a instalatorilor autorizați.
  • Dinu 27 septembrie, persoanele fizice vor putea aplica pentru finanțare în cadrul programului.
  • Finanțarea poate acoperi până la 90% din costurile totale ale proiectului.

Programul “Casa Verde Fotovoltaice” are ca scop sprijinirea instalării sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică.  Astfel este utilizată energia regenerabilă și costurilor cu energia pentru gospodării sunt reduse.

Laurenţiu-Adrian Neculaescu, preşedintele AMF, anunță că programul “Casa Verde Fotovoltaice” 2024 începe în 6 septembrie cu sesiunea de înscriere a instalatorilor, iar din 27 septembrie vor putea aplica şi persoanele fizice pentru a primi finanţare.

“Ne pregătim de o nouă sesiune pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice. Un calendar pentru sesiunea de anul acesta va începe cu data de 6 septembrie. În acea dată vom începe înscrierea instalatorilor, vom deschide o nouă sesiune de acreditare pentru noi firme care doresc să participe la Programul Casa Verde” spune Neculeascu, într-o conferință de presă.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Detaliile esențiale ale programului “Casa Verde Fotovoltaice” 2024

Firmele care au fost anul trecut acreditate de AFM rămân în continuare acreditate dacă doresc să participe şi în această sesiune. Doar firmele noi care doresc să se înscrie în cadrul programului, pe data de 6 septembrie, îşi pot depune dosarele pentru acreditare.

Neculaescu spune că, pentru sesiunea din acest an, se estimează apariţia a 67.000 de noi beneficiari ai programului Casa Verde Fotovoltaice.

Regulile de participare în program au rămas aceleași.

“Vor fi aceleaşi documente minimale pentru înscrierea în cadrul programului, şi anume: actul de identitate, certificatele fiscale atât de la impozite şi taxe locale, cât şi de la bugetul consolidat, din care să rezulte că persoana fizică nu are datorii, şi extrasul de carte funciară”, mai spun el.

Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, spune că sistemul fotovoltaic pentru care se poate acorda finanţare trebuie să aibă capacitate de minimum trei kilowaţi.

Bugetul alocat se ridică la valoarea de două miliarde de lei.