Ursula von der Leyen cere Consiliului să ia o decizie “cât mai curând posibil anul acesta”, astfel încât România şi Bulgaria să devină parte a spaţiului Schengen, se arată în răspunsul preşedintelui Comisiei Europene adresat europarlamentarului Eugen Tomac.

„Ursula von der Leyen: România trebuie să intre în Schengen cât mai curând posibil anul acesta. Imediat după refuzul Austriei de a vota pentru accesul României în Schengen, i-am transmis Preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o scrisoare în care solicit cu fermitate sancţionarea acestui abuz de drept. În scrisoarea de răspuns pe care am primit-o astăzi (luni – n.r.), preşedinta von der Leyen îmi dă dreptate şi subliniază corectitudinea tuturor argumentelor pe care le-am invocat. Prin urmare, Ursula von der Leyen cere Consiliului să ia o decizie <cât mai curând posibil anul acesta>, astfel încât România şi Bulgaria să devină parte a spaţiului Schengen”, scrie pe Facebook Eugen Tomac, lider PMP.

El apreciază că răspunsul preşedintei Comisiei Europene este extrem de important pentru ţara noastră şi foarte util în contextul procesului pe care l-a iniţiat la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

„Votul din 8 decembrie este profund nedrept, iar această injustiţie făcută României trebuie corectată. Altfel, creează un precedent foarte periculos. Eu sunt hotărât să continui campania pe care am iniţiat-o, <Semnează pentru România în Schengen>, până când ţării noastre i se va face dreptate. Dacă şi tu vrei ca România să fie parte a spaţiului Schengen, intră pe romaniainschengen.ro şi semnează petiţia”, încheie Tomac.

Europarlamentarul Eugen Tomac a deschis, la începutul lunii februarie, o acţiune împotriva Consiliului Uniunii Europene, la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene şi cere anularea deciziei Consiliului JAI din 8 decembrie şi recunoaşterea dreptului României de a fi în Schengen.

„Pentru că suntem toţi cetăţeni europeni cu drepturi egale; pentru că niciun stat nu are dreptul să sfideze Tratatele UE; pentru că nimeni nu are dreptul să refuze un drept câştigat de peste 20 de milioane de cetăţeni europeni; pentru că este obligaţia noastră să luptăm pentru Dreptate, Demnitate şi Libertate; pentru că România merită în Schengen; am deschis astăzi (luni – n.r.) o acţiune împotriva Consiliului Uniunii Europene la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene”, a anunţat Eugen Tomac.