Unde merg miliardarii în vacanță? Top destinații de vis preferate de Jeff Bezos, Mark Zuckerberg sau Tim Cook

Unde merg miliardarii în vacanță? De la Mark Zuckerberg care își petrece timpul făcând surf în Hawaii, la Tim Cook, CEO-ul miliardar al Apple, care preferă să exploreze parcurile naționale, cei mai bogați oameni din lume își petrec verile pe iahturi și în vile de lux.

Vacanța de vară arată puțin diferit pentru miliardarii din SUA: unii dețin insule întregi în destinații de lux precum Hawaii sau Caraibe, în timp ce alții se retrag în luxoasele case de vacanță.

Mark Zuckerberg călătorește frecvent la proprietatea sa de pe malul de nord al insulei Hawaii Kauai, unde poate fi văzut adesea făcând surf. Zuckerberg a ales această destinație pentru prima dată în 2014, destinație despre care spune că îl ajută să elimine stresul acumulat la locul de muncă, scrie South China Post.

Zuckerberg a cheltuit, de asemenea, zeci de milioane de dolari pe o proprietate privată de pe malul de vest al Lacului Tahoe, în afara orașului Tahoe. Tahoe este o destinație populară pe timp de vară și una dintre cele preferate de Zuckerberg.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a investit în ultimii ani în proprietăți private din diferite locații de vis, cea mai recentă achiziție pe lista proprietăților fiind o casă în Maui, Hawaii. De asemenea, Bezos va avea în curând o nouă modalitate de a călători în vacanțe: un mega-yacht de 127 de metri care se așteaptă a fi unul dintre cele mai luxoase iahturi care au existat vreodată.

Un alt adept al proprietăților private este Richard Branson, fondatorul miliardar al Virgin Group, care nu are doar o casă de vacanță, ci deține o întreagă insulă. Acesta deține Insula Branson Necker, parte a Insulelor Virgine Britanice, insulă care se întinde pe 30 de hectare. Oaspeții pot rezerva o cameră sau pot închiria întreaga insulă, iar printre facilități se numără sporturile nautice, snorkelling și navigație, tenis, yoga și un centrul spa, conform South China Post.
Branson a spus în 2013 că are un birou pe insulă și că „este ușor să atragi oameni care să vină din toată lumea, să comploteze și să planifice lucrurile”, precizează South China Post.

Vacanța preferată a lui Tim Cook constă într-o excursie în unul dintre parcurile naționale de pe teritoriul SUA. CEO-ul Apple este renumit ca fiind cumpătat când vine vorba de cheltuieli de vacanță: în ciuda averii sale nete de aproximativ 2 miliarde de dolari, el nu pare să cheltuiască banii pe iahturi sau case de vacanță.
În schimb, Cook preferă o excursie într-unul dintre parcurile naționale așa cum a și spus într-un episod din podcastul Outside din 2020: „Merg la unele în fiecare an”. În 2020, călătoria sa la Parcul Național a fost anulată din cauza pandemiei, scrie South China Post.