Undă de şoc pe piaţa mondială: Microsoft reduce mii de locuri de muncă în toate diviziile

Sursă foto: Profimedia

Undă de şoc pe piaţa mondială: Conform Bloomberg, Microsoft urmează să anunţe o reducere de mii de locuri de muncă în toate diviziile.

Microsoft Corp plănuieşte să reducă mii de locuri de muncă, unele posturi urmând să fie eliminate în diviziile de resurse umane şi inginerie, potrivit CNN.

Concedierile preconizate ar fi cele mai recente în sectorul tehnologic din SUA, unde companii precum Amazon.com Inc şi Meta Platforms Inc au anunţat exerciţii de reducere a cheltuielilor ca răspuns la încetinirea cererii şi la înrăutăţirea perspectivelor economice globale.

Măsura luată de Microsoft ar putea indica faptul că sectorul tehnologic ar putea continua să elimine locuri de muncă.

„Dintr-o perspectivă de ansamblu, o altă rundă de disponibilizări în aşteptare la Microsoft sugerează că mediul nu se îmbunătăţeşte şi probabil continuă să se înrăutăţească”, a declarat analistul Dan Romanoff de la Morningstar.

Radiodifuzorul britanic Sky News a relatat, citând surse, că Microsoft intenţionează să reducă aproximativ 5% din forţa sa de muncă, adică aproximativ 11.000 de posturi.

Miercuri, Bloomberg News a relatat că Microsoft ar putea reduce personalul de recrutare cu până la o treime.

Reducerile vor fi semnificativ mai mari decât alte runde din ultimul an, potrivit Bloomberg.

Microsoft a refuzat să comenteze rapoartele.

Compania avea 221.000 de angajaţi cu normă întreagă, dintre care 122.000 în Statele Unite şi 99.000 la nivel internaţional, la data de 30 iunie, potrivit declaraţiilor.

Microsoft se află sub presiune pentru a menţine ratele de creştere ale unităţii sale de cloud computing Azure, după ce mai multe trimestre de scădere pe piaţa computerelor personale au afectat vânzările de Windows şi dispozitive.

În luna iulie a anului trecut, compania declarase că un număr mic de posturi au fost eliminate. În octombrie, site-ul de ştiri Axios a relatat că Microsoft a concediat sub 1.000 de angajaţi din mai multe divizii.