Autorul unui studiu de cinci ani, intitulat „Obișnuințe bogate”, s-a ocupat cu analizarea modului în care cei mai bogați oameni din lume privesc banii. Tom Corley a dezvăluit pentru CNBC un top al obiceiurilor oamenilor bogați. Fiecare dintre cei 225 de milionari intervievați se încadrează în una dintre cele patru categorii:

Economisitori-Investitori : Indiferent de munca lor zilnică, economiile și investițiile fac parte din rutina lor zilnică. Bogații din această categorie sunt preocupați constant de modalități inteligente de creștere a averii. Fiecare economisitor-investitor din studiu a economisit în mod constant 20% sau mai mult din salariul lor net. O dată pe lună, investitorii-economisitori își transferau apoi economiile lunare de 10% acumulate într-un cont de investiții, cum ar fi un cont de brokeraj. Spre ultimii ani ai vieții lor profesionale, averea investitorilor economisitori a crescut la o medie de 3,3 milioane de dolari.

Angajații din companie: Cei din această categorie lucrează pentru o companie mare și își dedică tot timpul și energia pentru a urca pe scara corporativă până când obțin o poziție de conducere și un salariu extrem de mare.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

Virtuoșii : Sunt printre cei mai buni în ceea ce fac și sunt plătiți cu o sumă mare pentru cunoștințele și expertiza lor. Educația formală, cum ar fi diplome avansate (de exemplu, în drept sau medicină), este de obicei o cerință.

Visătorii : Persoanele din acest grup sunt cu toții în căutarea unui vis, cum ar fi să își înceapă propria afacere, să devină artiști cunoscuți sau autori de bestseller-uri . Visătorii iubesc ceea ce fac pentru a trăi, iar pasiunea lor se manifestă în conturile lor bancare.

Un procent de 88 dintre milionarii intervievați au spus că economisirea a fost esențială pentru succesul lor financiar pe termen lung. Tipului de milionar mediu din studiu i-a luat între 12 și 32 de ani pentru a acumula o valoare netă de la 3 la 7 milioane de dolari.

Următoarele trei reguli comune ale milionarilor sunt, de asemenea, printre secretele succesului, scrie CNBC:
Conștientizarea: Conștientizarea modului în care sunt cheltuiți banii.
Calitatea: Cheltuirea banilor pe produse și servicii de calitate.
Cumpărături la chilipiruri: Cheltuind cea mai mică sumă posibilă, cumpărând la cel mai mic preț.