Cine lucrează într-un birou, știe deja tradiția. Atunci când este ziua de naștere a cuiva, fie aniversatul, fie colegii oferă torturi și prăjituri personalului pentru a serba evenimentul. Un consilier alimentar este însă de părere că angajații nu ar trebui să aducă dulciuri la locul de muncă pentru a evita să-i tenteze pe colegii lor care poate nu vor să consume dulce, scrie BBC.

Președintele Agenției pentru Standarde Alimentare, Prof. Susan Jebb, a comparat prăjiturile aduse la birou cu fumatul pasiv. Ea a spus: „Dacă nimeni nu ar aduce prăjituri în birou, nu aș mânca prăjituri”. În opinia lui Jebb, angajații nu ar trebui să nu mai testeze voința colegilor lor, scrie BBC.

Medicul generalist Dr. Helen Wall este însă de altă părere, spunând că oamenii trebuie să-și asume responsabilitatea pentru propria lor sănătate. „Dacă cineva are o prăjitură lângă tine, nu trebuie să o mănânci, nu?”, a spus dr. Wall pentru BBC.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Jebb, profesor în alimentație la Universitatea din Oxford, a spus că a mânca prăjituri este o alegere, dar colegii se pot ajuta reciproc facilitând „un mediu de susținere”.
În multe locuri de muncă, prăjiturile, biscuiții și dulciurile aduse de colegii care se întorc din vacanță sau pentru a sărbători ultimele zile și zile de naștere pot da bătăi de cap colegilor înfometați care se străduiesc să reziste tentației, scrie BBC.

Expertul în alimentație a spus că lumea se confruntă în prezent cu un număr tot mai mare de persoane supraponderale și cum nimeni nu are obiceiul de a aduce fructe în loc de dulciuri, ar fi recomandat ca astfel de obiceiuri să dispară. În opinia sa, dacă nimeni nu ar mai aduce dulciuri la birou, angajații ar face un prim pas în promovarea unui stil de viață sănătos, scrie BBC.