Un expert în finanțe spune că ChatGPT poate prezice performanța acțiunilor

foto-Unsplash.

Un expert în finanțe spune că ChatGPT va ajunge în curând în punctul în care va ajuta oamenii din punct de vedere financiar, transformându-i în milionari peste noapte, scrie Futurism. Chatbot-ul AI poate momentan să redacteze scrisori de intenție , poate modifica și scrie cod și poate chiar să dea viață jucăriilor precum Furby .

Potrivit profesorului de finanțe de la Universitatea din Florida, Alejandro Lopez-Lira, modelele lingvistice de inteligență artificiale mari (LLM) ar putea fi utilizate în viitorul apropiat pentru a prognoza prețurile acțiunilor. După cum raportează CNBC , aceasta ar fi o utilizare intrigantă a tehnologiei, cu implicații economice puternice.

Luna trecută, Goldman Sachs estima că aproximativ 35 la sută din locurile de muncă din domeniul financiar sunt deja în criză din cauza inteligenței artificiale.

Într-o lucrare recentă , Lopez-Lira spune că a observat cum ChatGPT a fost capabil să prezică direcția prețurilor acțiunilor suficient de bine, în sensul în care a făcut o diferență în randamente doar analizând titlurile financiare.

„Faptul că ChatGPT înțelege informațiile destinate oamenilor aproape că garantează, dacă piața nu răspunde perfect, că va exista predictibilitate a randamentului”, a declarat Lopez-Lira pentru CNBC .

Deși există o mulțime de limitări ale experimentului profesorului (ChatGPT nu a analizat niciodată prețurile țintă și nici nu a făcut calcule), acesta ar putea fi primul pas al introducerii AI-ului în rol de consultant financiar. 

„Pe măsură ce tot mai mulți oameni folosesc acest tip de instrumente, piețele vor deveni mai eficiente, așa că te-ai aștepta ca predictibilitatea rentabilității să scadă”, a spus expertul pentru CNBC . „Așadar, cred că, dacă voi rula acest exercițiu, în următorii cinci ani, până în anul cinci, va exista o predictibilitate a rentabilității zero”.

Exit mobile version