Un bărbat a zburat din India în Dubai ca să cumpere mai repede cu câteva ore cel mai nou iPhone

Sursă foto: Hepta

Un bărbat din Kerala, un stat din sudul Indiei, a călătorit mii de kilometri până în Dubai pentru a cumpăra cel mai nou iPhone, cu câteva ore înainte ca acesta să fie pus în vânzare şi la magazinele de la el din oraş, potrivit BBC.

Dheeraj Palliyil a zburat săptămâna trecută în străinătate pentru a cumpăra iPhone 14 Pro, în încercarea de a deveni unul dintre primii oameni din lume care au noul telefon. El a cheltuit 40.000 de rupii (500 de dolari) pe bilete şi alte 129.000 de rupii pentru a cumpăra noul model.

Palliyil, în vârstă de 28 de ani, nu este la prima călătorie de acest tip. El a mai mers de trei ori în Dubai cu scopul de a cumpăra telefoane de abia lansate. Indianul spune că „nu vrea să aştepte” şi că „iubeşte emoţia de a aştepta în faţa unui magazin Apple pentru a fi printre primii care primesc telefonul”.

El mai spune că merită efortul chiar dacă în prezent telefonul se găseşte şi în India.

„În timpul lansărilor anterioare, telefonul se lansa de obicei în India la 10-15 zile după ce era vândut în străinătate. De data aceasta însă, vânzarea în India urma să înceapă cu doar câteva ore mai târziu, dar a devenit un ritual pentru mine acum să cumpăr cel mai nou telefon din Dubai”, a explicat indianul.

Palliyil este cineast şi om de afaceri. El spune că a fost întotdeauna pasionat de tehnologie şi că este foarte inspirat de Steve Jobs.

Întrebat despre reacţia familiei faţă de călătoriile sale, Palliyil susţine că a avut probleme.

„Mă tachinau pentru că risipeam banii pe bunuri de lux. Eu le spuneam că nu este vorba doar de a cumpăra un produs scump”, explică Palliyil.

În cele din urmă, familia sa a cedat şi acum îl sprijină, spune el: „De fapt, ei sunt cei care mă alertează cu privire la noile lansări de telefoane şi mă întreabă când voi zbura în Dubai pentru a-l cumpăra.”