• UBS a raportat cel mai mare profit trimestrial înregistrat vreodată de o bancă.
  • Precedentul cel mai mare profit bancar trimestrial a fost de 14,3 miliarde de dolari, raportat de JPMorgan la începutul anului 2021.
  • UBS a raportat un profit record de 29 mld. dolari, după preluarea Credit Suisse.

UBS, cea mai mare bancă a Elveţiei, a raportat un profit record de 29 mld. dolari, după ce a preluat Credit Suisse, rivalul său de un secol.

UBS a raportat cel mai mare profit trimestrial înregistrat vreodată de o bancă, după ce a acumulat un câştig de 29 de miliarde de dolari legat de preluarea Credit Suisse, scrie Financial Times.

Creditorul elveţian a anunţat aceste cifre joi, în timp ce a declarat că va continua să absoarbă activităţile naţionale ale Credit Suisse, în pofida opoziţiei locale şi politice faţă de o tranzacţie care se aşteaptă să ducă la reducerea a mii de locuri de muncă şi la închiderea de sucursale.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

UBS a acceptat să îşi salveze rivalul aflat în dificultate în urmă cu cinci luni

UBS a acceptat să îşi salveze rivalul aflat în dificultate în urmă cu cinci luni, iar profitul său record de 29 de miliarde de dolari înainte de impozitare s-a datorat aproape în totalitate câştigului contabil înregistrat la preluarea de 3,4 miliarde de dolari.

Precedentul cel mai mare profit bancar trimestrial a fost de 14,3 miliarde de dolari, raportat de JPMorgan la începutul anului 2021.

UBS a precizat că afacerile naţionale ale Credit Suisse vor fi gestionate separat până când vor fi combinate legal cu UBS anul viitor. Cele două entităţi elveţiene vor fi complet integrate până în 2025, moment în care se va pune capăt tuturor angajamentelor de sponsorizare internă ale Credit Suisse.

Activităţile internaţionale ale celor două grupuri sunt deja în curs de combinare

Activităţile internaţionale ale celor două grupuri sunt deja în curs de combinare, iar Credit Suisse a raportat o pierdere totală de 9,3 miliarde de franci elveţieni (10,6 miliarde de dolari) înainte de impozitare pentru al doilea trimestru, deoarece clienţii au retras 39 miliarde de franci elveţieni.

Decizia UBS de a absorbi afacerile naţionale ale Credit Suisse şi de a elimina marca băncii, care datează de 167 de ani, a fost una dintre cele mai controversate părţi ale preluării, primul moment când două instituţii financiare de importanţă sistemică la nivel mondial vor fi combinate.

UBS a anunţat, de asemenea, că intenţionează să finalizeze în mod substanţial integrarea grupului mai larg Credit Suisse până în 2026, moment în care intenţionează să reducă costurile cu 10 miliarde de dolari.