• Perioada aprilie-mai este, istoric, una slabă pentru burse, în anii electorali, spune Jeffrey Hirsch, de la Almanac Traders.
  • Tensiunile geopolitice adaugă tensiuni suplimentare, cu o posibilă escaladare a situației în Orientul Mijlociu.
  • Nasdaq Composite și S&P 500 vin după cinci sesiuni de tranzacționare pe minus.

Bursele se îndreaptă spre a șasea sesiune consecutivă pe minus, în contextul tensiunilor geopolitice. Atacul israelian asupra Iranului, ca răspuns la acțiunile Teheranului, pune o presiune suplimentară. Nici raportările nu cresc entuziasmul investitorilor. Netflix, prima companie majoră din tech care prezintă rezultatele financiare, lasă loc de interpretări în privința guidance-ului. Platforma de streaming anunță că, din 2025, nu mai publică numărul de useri.

Pe Wall Street, ultima sesiune de tranzacționare a săptămânii ar putea fi dominată de volatilitate. Sunt contracte options de 3.000 mld.$ care expiră azi.

Contractele futures care urmăresc principalii indici americani se depreciază cu până la 0,7% la jumătatea zilei de vineri.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

S&P 500 are cea mai lungă serie de pierderi din octombrie 2023, înainte de debutul actualului bullrun. Nasdaq are cele mai multe sesiuni pe minus din ianuarie.

Iar incertitudinile legate de tensiunile geopolitice vor pune în continuare presiune pe evoluția burselor.

Ce spun analiștii despre evoluția viitoare a burselor, în contextul tensiunilor geopolitice

Louis Navellier, manager de fonduri, spune că următoarele două săptămâni sunt decisive. Tesla, Meta și Google raportează săptămâna viitoare. Amazon și Apple, săptămâna de după. Nvidia iese la raport în 22 mai.

Sunt cei care au condus avansul pe bursă. Niște rezultate puternice ar putea determina viitoare creșteri, dacă luăm în calcul proporția pe care o ocupă în indiciii principali, spune el.

Jeffrey Hirsch, de la Almanac Traders, spune că, istoric, perioada aprilie-mai a unui an electoral este una slabă pentru burse. Apoi urmează șapte luni de aprecieri.

Care sunt ultimele update-uri

-Netflix are un declin de 6%, în premarket, după publicarea rezultatelor financiare.

-Tesla, AMD sau Nvidia bat în retragere, în premarket.

-Paramount Global are +9% după ce Bloomberg raporta că Apollo Global Management și Sony Group vor face o oferă comună pentru a prelua compania.

Prețurile petrolului revin în zona de stagnare, după creșterea de 2% de după atacul Israelului în Iran. Barilul de petrol Brent se tranzacționează cu 86$.