Signature Bank a fost închisă de autoritățile bancare din New York în seara zilei de duminică, a anunțat Departamentul Trezoreriei Statelor Unite. Banca americană avea relații puternice cu firmele de criptomonede, colapsul ei fiind al doilea faliment bancar înregistrat în acest weekend. Anunțul accentuează temerile investitorilor privind un posibil efect de contagiune care ar putea să îngenuncheze sistemul bancar american, scrie Coin Telegraph.

Rezerva Federală a explicat că decizia a fost luată împreună cu Corporația Federală de Asigurare a Depozitelor din Statele Unite (FDIC) pentru a proteja economia SUA și a întări încrederea publicului în sistemul bancar american. Signature Bank era evaluată pe bursă la 4,4 miliarde de dolari și avea active de 118 miliarde de dolari, fiind considerată de mulți cea mai facilă bancă pentru piața cripto, conform Coin Telegraph.

Autoritățile de reglementare bancare din SUA elaborează acum un plan pentru a sprijini deponenții de la Silicon Valley Bank și Signature Bank (SVB), un pas esențial pentru a opri o eventuală panică a acestora cu privire la recentele falimente. Astfel, Rezerva Federală creează un nou Program de finanțare a băncilor, menit să protejeze instituțiile afectate de instabilitatea pieței în contextul eșecului SVB și Signature.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

”Consiliul Rezervei Federale a anunțat că va pune la dispoziție fonduri suplimentare băncilor eligibile pentru a asigura că acestea au capacitatea de a satisface nevoile tuturor deponenților”, se menționează în anunțul Trezoreriei Americane.
Mai mult, autoritățile de reglementare au declarat că atât deponenții de la SVB, cât și cei de la Signature Bank New York, vor avea acces deplin la banii din depozitele lor. Deponenții vor avea acces la bani chiar de luni, scrie CoinTelegraph.

În schimb, acționarii băncilor și unii creditori negarantați ai acestora nu vor fi protejați de autoritățile americane.