Shell vinde o parte din afacerile sale din Rusia către Lukoil

Shell a anunţat că intenţionează să vândă o parte din afacerile sale din Rusia către Lukoil, al doilea mare producător de petrol din această ţară, anunţă CNN.

Tranzacţia va include 411 benzinării de vânzare cu amănuntul şi o fabrică de amestec de lubrifianţi în Torzhok, care se află la 200 de kilometri nord-vest de Moscova.

Nu au fost oferite detalii cu privire la termenii financiari ai tranzacţiei, care se aşteaptă să fie finalizată în cursul acestui an.

La 8 martie, Shell a anunţat că intenţionează să se retragă din toate activităţile sale din Rusia, în mod progresiv.

În aprilie, compania a dezvăluit că ieşirea sa din Rusia ar putea să o coste până la 5 miliarde de dolari.

„În cadrul acestui acord, peste 350 de persoane angajate în prezent la Shell Neft vor fi transferate la noul proprietar al acestei afaceri”, a declarat Huibert Vigeveno, directorul Shell Downstream, într-un comunicat.

Anterior, joi, firma germană de inginerie Siemens a anunţat, de asemenea, că intenţionează să iasă din Rusia.

„Ne alăturăm comunităţii internaţionale care condamnă războiul din Ucraina şi ne concentrăm pe sprijinirea oamenilor noştri şi pe furnizarea de ajutor umanitar”, a declarat Roland Busch, preşedintele şi directorul general al Siemens. „Astăzi, am anunţat decizia noastră de a desfăşura un proces ordonat de lichidare a activităţilor noastre de afaceri industriale din Rusia.”