IMM-urile caută noi soluții pentru reducerea costurilor de ocupare, pentru scurtarea lanțurilor logistice și optimizarea costurilor. Iar schema de ajutor adoptată prin ordonanță de guvern pune la dispoziție fonduri inclusiv pentru acoperirea cheltuielilor cu spațiile de producţie și cu punctele de lucru. Costurile de ocupare a spațiilor logistice au crescut în unele situații cu 5-7%, pe fondul creșterii prețurilor la energie și carburanți și a creșterii inflației din ultimele luni.

Pe de altă parte, e-commerce-ul e în plină expansiune, domeniul ar urma să aibă o creștere de 13% în 2022, potrivit Asociaţiei Magazinelor Online din România, iar asta poate genera o creștere a cererii pentru spații logistice.

Așa că tot mai multe business-uri mici și mijlocii văd o oportunitate în migrarea dinspre depozitele și spațiile de lucru convenționale către spații dedicate din parcuri industriale. Într-un asemenea spațiu, companiile au acces la toate facilitățile unui parc industrial, precum spații de luat masa pentru angajați, punct medical, accesul facil la rețelele de infrastructură și la furnizori sau curieri.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS

Am discutat subiectul cu Ana Dumitrache, Country Head CTP Romania.

“În primul rând trebuie să-și înțeleagă foarte bine specificul activității, fluxurile și cum acestea pot fi optimizate astfel încât să-și poată dimensiona spațiul corect. Ce le recomandăm noi în general este să discute cu dezvoltatorul, cu cei care construiesc depozitul și care își cunosc foarte bine produsul, astfel încât să-l înțeleagă cât mai bine.”, a povestit Ana Dumitrache, Country Head CTP Romania.