San Francisco, cel mai scump oraș american. Este nevoie de 1,7 milioane $ pentru un „trai decent”, spun localnicii

Localnicii din San Francisco spun că o persoană ar avea nevoie de o avere netă de 1,7 milioane de dolari pentru a trăi „confortabil din punct de vedere financiar” în acest oraș și de o avere netă de cel puțin 5,1 milioane de dolari pentru a fi considerat „bogat”, scrie Business Insider. San Francisco a fost cotat drept cel mai scump oraș din SUA în urma unui sondaj Charles Schwab.

Sondajul Charles Schwab a fost efectuat pe 750 de localnici în cadrul Modern Wealth Survey 2022, iar rezultatele au plasat orașul San Francisco pe locul întâi în topul orașelor americane cu cel mai înalt prag de bogăție. Pe pozițiile următoare se află New York City, cu un prag de 1,4 milioane de dolari, sudul Californiei cu 1,3 milioane de dolari și Washington DC, cu 1,1 milioane de dolari.

Pentru a fi considerat cu adevărat „bogat” în Bay Area este însă nevoie de o avere mult mai mare, de 5,1 milioane de dolari, spun localnicii. Valoarea netă medie necesară pentru a duce un trai „confortabil din punct de vedere financiar” în San Francisco a fost de 1,4 milioane de dolari în anul 2018 și a scăzut la 624.000 de dolari în 2021, revenind ulterior la 774.000 de dolari în acest an, precizează Business Insider.

Costul vieții continuă să crească în toată țara datorită inflației, ceea ce face ca traiul în San Francisco să fie mult prea scump. Conform Business Insider, mulți rezidenți au ales să se orienteze spre alte zone din SUA cum ar fi Phoenix, Arizona, Miami sau Florida, pentru a-și reduce cheltuielile.
Chiria medie în San Francisco pentru un apartament cu o cameră este acum de 3.000 de dolari, potrivit site-ului imobiliar Zumper.