Încă dinainte de lansarea instrumentului ChatGPT de la OpenAI, Elon Musk și-a exprimat în repetate rânduri opinia critică față de decizia companiei de inteligență artificială de a trece de la non-profit la profit în 2018. Seria de comentarii publice ale miliardarului au ajuns să îl afecteze în mod direct pe CEO-ul OpenAI, Sam Altman, scrie Futurism.

Într-un interviu recent, Sam Altman a recunoscut că „a crescut considerându-l pe Elon un supererou” al său, împărtășind public, în ciuda comentariilor recente ale lui Musk, admirația pe care obișnuia să i-o poarte.

„În ciuda faptului că este nesimțit pe Twitter, tot sunt fericit că există în lume”, a spus Altman în timpul interviului, referindu-se la Musk. CEO-ul a spus că și-ar dori totuși ca Musk să afișeze mai multă empatie pentru compania pe care chiar el a cofondat-o cândva: „dar mi-aș dori să facă mai mult, să se uite la munca grea pe care o depunem pentru a obține aceste lucruri. Să ofere un pic mai multă dragoste.” Altman a spus de asemenea că a fost rănit de comentariile răutăcioase ale lui Musk. 

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Comentariile lui Musk cu privire la OpenAI denotă dispreț față de noile norme ale companiei, notează Futurism. Într-un tweet din februarie Musk caracteriza compania drept „o companie cu sursă închisă, cu profit maxim controlată efectiv de Microsoft”, făcând referire la investiția de miliarde de dolari a acesteia.

„Sunt încă confuz cu privire la modul în care o organizație nonprofit căreia i-am donat aproximativ 100 de milioane de dolari a devenit cumva o capitalizare de piață de 30 de miliarde de dolari pentru profit”, a scris Musk pe Twitter la începutul acestei luni, referindu-se la OpenAI . „Dacă acest lucru este legal, de ce nu o face toată lumea?” a întrebat Musk.