Ryanair a semnat un acord cu OMV pentru achiziţia de carburant sustenabil pentru aviaţie

Sursă foto: Hepta

Compaania aeriană Ryanair şi compania de petrol gaze şi produse chimice cu sediul la Viena OMV au semnat miercuri un memorandum de înţelegere (MoU) pentru furnizarea de combustibil sustenabil pentru aviaţie (SAF) pe aeroporturile Ryanair din Austria, Germania şi România.

În timp ce producţia limitată de SAF rămâne o problemă globală în domeniul aviaţiei, acest memorandum de înţelegere oferă companiei Ryanair un acces unic pentru a achiziţiona până la 160.000 de tone de SAF de la OMV în următorii 8 ani, economisind peste 400.000 de tone de emisii de CO2 (echivalentul a aproximativ 25.000 de zboruri Ryanair de la Dublin la Viena).

Acest acord istoric demonstrează angajamentul Ryanair faţă de obiectivul de 12,5% SAF până în 2030 şi ambiţia companiei aeriene de a ajunge la emisii nete zero până în 2050.

Ryanair a investit 22 de miliarde de dolari în noua flotă de Boeing 737 „Gamechanger”, care produce cu 16% mai puţine emisii şi cu 40% mai puţin zgomot/

Vorbind de la Viena, directorul de sustenabilitate al Ryanair, Thomas Fowler, a declarat: „SAF joacă un rol cheie în strategia noastră de decarbonizare Pathway to Net Zero, în cadrul căreia ne-am angajat să creştem utilizarea SAF în următorii ani – un angajament pe care acest acord cu OMV va contribui la avansarea în continuare. OMV este un partener cheie pentru Ryanair în Austria, Germania şi România şi aşteptăm cu nerăbdare să dezvoltăm acest parteneriat ca cel mai mare grup aerian din Europa.”

Nina Marczell, vicepreşedinte OMV Aviaţie, Distribuitori de carburanţi şi Sectorul public: „Acest memorandum de înţelegere reprezintă o mare oportunitate de a accelera eforturile de sustenabilitate ale ambelor companii. Combustibilul sustenabil pentru aviaţie reduce semnificativ emisiile de CO2 şi suntem încântaţi să colaborăm cu un partener puternic precum Ryanair şi să oferim soluţii pentru dezvoltarea durabilă a industriei aviatice.”