• Rubla rusă este una dintre monedele cu cele mai proaste performanțe din 2023.
  • Tranzacționarea timpurie a dus la scăderea monedei la un nivel nemaivăzut din aprilie 2022, în primele etape ale războiului din Ucraina. 
  • Veniturile scăzute din export și sancțiunile occidentale afectează moneda.

Rubla rusă a atins luni dimineață cel mai scăzut nivel din ultimele 16 luni în raport cu dolarul, în timp ce moneda continuă să fie afectată treptat din cauza războiului din Ucraina, scrie Insider.

Rubla rusească a scăzut la cel mai redus nivel din ultimele 17 luni. Rubla rusească s-a depreciat luni, trecând de pragul de 100 de ruble pentru un dolar pentru prima dată în ultimele 17 luni, pe fondul cererii solide de valută şi diminuării balanţei comerciale a Rusiei.

A scăzut cu peste un sfert față de acum un an, iar scăderea bruscă din ultimele săptămâni a fost alimentată de o serie de schimbări economice. Capitalul a dispărut din Rusia în masă , iar națiunile europene și-au redus dependența de petrolul rusesc, ceea ce a determinat scăderea veniturilor din export. 

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Drept urmare, excedentul de cont curent al Rusiei – definit ca decalajul dintre exporturi și importuri – a scăzut cu 85% de la această perioadă anul trecut.