• Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna august până la 2,4%, de la un nivel de 2,8% în iulie.
  • România este, din nou, ţara cu cea mai ridicată inflaţie din blocul comunitar, arată datele publicate de Eurostat, de 5,3%.
  • Cele mai mari valori sunt întâlnite în România (5,3%), urmată de Belgia (4,3%) și Polonia (4 procente).
  • Cele mai mici rate ale inflației din UE sunt în Lituania (0,8%), Letonia (0,9%) și Irlanda, Slovenia și Finlanda (toate se situează la 1,1%).

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna august până la 2,4%, de la un nivel de 2,8% în iulie. România este, din nou, ţara cu cea mai ridicată inflaţie din blocul comunitar, arată datele publicate de Eurostat, de 5,3%.

Dacă analizăm strict zona euro, rata anuală a inflației a fost de 2,2% în august 2024. În scădere de la 2,6% în iulie. Cu un an în urmă, rata era de 5,2%.

Cele mai mici rate ale inflației din UE sunt în Lituania (0,8%) sau Letonia (0,9%). În Irlanda, Slovenia și Finlanda, ratele se situează la 1,1%.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Cele mai mari valori pentru inflaţie sunt întâlnite în România (5,3%), urmată de Belgia (4,3%) și Polonia (4 procente). Comparativ cu iulie 2024, inflația anuală a scăzut în douăzeci de state membre. A rămas stabilă într-unul și a crescut în șase.

În august 2024, cea mai mare contribuție la rata anuală a inflației din zona euro a venit din partea serviciilor (+1,88 puncte procentuale). Urmează alimentele, alcoolul și tutunul (+0,46 pp), bunuri industriale neenergetice (+0,11 pp) și energie (-0,29 pp).