Putin spune că Vestul nu poate izola Rusia: „Nu ne vom întoarce înapoi în timp cum prevăd unii”

Președintele Vladimir Putin spune că Vestul nu poate izola Rusia și nu o poate trimite înapoi în timp, scrie Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat luni că este imposibil ca Rusia să fie separată de restul lumii și că sancțiunile occidentale nu vor trimite țara înapoi în timp, deoarece dezvoltarea ei va continua prin firme interne de tehnologie.

De la invazia Ucrainei din 24 februarie, Rusia a fost lovită de sancțiuni din partea statelor occidentale pe măsură ce războiul a evoluat. Sancțiunile au fost menite să izoleze Rusia de economia globală, ceea ce a oprit accesul țării la bunuri, inclusiv la electronice comerciale, semiconductori și piese de avioane, relatează Reuters.

„Nu doar restricții, ci și închiderea aproape completă a accesului la produsele străine de înaltă tehnologie este folosită în mod deliberat, intenționat împotriva țării noastre”, a declarat Putin în timpul unei videoconferințe.

„Este clar că aceasta este o provocare uriașă pentru țara noastră, dar… nu vom renunța, nu vom rămâne într-o stare de dezordine și nu ne vom întoarce înapoi în timp cum prevăd unii. Cu siguranță nu!”, a adăugat el.

Conform Reuters, Ministrul de Finanțe Anton Siluanov a spus că sprijinul pentru sectorul tehnologic din Rusia este o prioritate, dar că fiecare rublă de sprijin de stat ar trebui să fie însoțită de cel puțin trei ruble de investiții private.