Preţurile hotelurilor din Londra şi ale biletelor de avion spre capitala britanică cresc înainte de funeraliile reginei

Preţurile hotelurilor din Londra şi ale biletelor de avion spre capitala britanică au crescut vertiginos, în condiţiile în care sute de mii de persoane se îndreaptă spre Londra înainte de funeraliile reginei Elisabeta, care vor avea loc luni, scrie Reuters.

Moartea reginei, în vârstă de 96 de ani, la 8 septembrie, a pus capăt unei perioade de 70 de ani pe tron, care a făcut-o cel mai longeviv monarh britanic.

De la anunţul morţii sale, tariful mediu pentru un hotel din Londra a crescut la 384 de dolari pe noapte, de la 244 de dolari pe noapte, potrivit lui Hayley Berg, economist principal la start-up-ul de turism Hopper.

Goana pentru cazare vine în contextul în care membrii publicului vizitează capitala pentru a-şi prezenta omagiile şi delegaţiile străine sosesc pentru înmormântarea din 19 septembrie, autorităţile pregătindu-se pentru o participare uriaşă.

Sute de mii de oameni sunt aşteptaţi să treacă pe lângă sicriul reginei, de miercuri seara până în ziua înmormântării.

Hotelurile de lux – Claridge’s, The Connaught, The Dorchester şi Berkeley din cartierul de lux Mayfair – nu mai au locuri pentru noaptea de duminică spre luni, conform site-urilor lor.

Luni, tarifele au depăşit 1.200 de lire sterline (1.388 de dolari) pentru un hotel de cinci stele şi se aşteptau să se dubleze în următoarele cinci zile, pe măsură ce sistemul hotelier al oraşului atinge un grad de ocupare de 95%, potrivit HotelPlanner.

Lanţurile hoteliere standard au fost, de asemenea, ocupate. Mai mult de o duzină de hoteluri operate de proprietarul Premier Inn Whitbread (WTB.L) în centrul oraşului erau rezervate, a arătat Reuters.

Travelodge, care deţine 78 de hoteluri în capitală, a declarat că a înregistrat o creştere a rezervărilor din toate colţurile Regatului Unit.

Preţurile medii pentru un zbor dus-întors din Statele Unite către Londra cu plecare pe 15, 16 şi 17 septembrie au fost de 1.120, 1.054 şi, respectiv, 967 de dolari, au arătat datele Hopper. Aceasta se compară cu un preţ mediu pentru o călătorie transatlantică dus-întors de 710 dolari.

Creşterea numărului de călătorii ca urmare a atenuării restricţiilor legate de pandemie a dus la creşterea tarifelor hoteliere la niveluri record în această vară, arată datele firmei de analiză STR. Britanicii au cheltuit, de asemenea, foarte mult pentru sărbătorirea Jubileului de Platină al Elisabetei Elisabeta în timpul unui weekend de patru zile în iunie.

O lira sterlină mai slabă atrage, de asemenea, oameni din străinătate, iar afluxul ar putea da un impuls restaurantelor, pub-urilor şi muzeelor care încă se recuperează după pandemie şi în timp ce nivelurile record ale inflaţiei se resimt.

Este prea devreme pentru a estima cât de mare ar putea fi impactul.

Cele mai multe afaceri vor fi probabil închise luni, limitând beneficiile pentru sectorul ospitalităţii şi turismului, a declarat Samuel Tombs, economist şef pentru Marea Britanie la Pantheon Macroeconomics.

Cu toate acestea, multe dintre ele vor reuşi să recupereze, aşa cum au făcut majoritatea în iunie, după ce vacanţa suplimentară pentru Jubileu şi alte evenimente similare din trecut au avut un impact minim asupra încrederii consumatorilor şi a deciziilor lor de cumpărare, a spus el.