Prețul aurului scade la cel mai mic nivel din ultimele trei luni. Mai exact, 1.849 dolari pe uncie, preț apropiat de nivelul din 16 februarie.

Este un moment bun să investim în aur? Scăderea are două cauze principale cu efecte de lungă durată, scrie Reuters. Investitorii se pregătesc pentru dobânzi mai mari, iar FED mărește costul de oportunitate a deținerii de aur. Totuși, Banca Mondială estimează o creștere de 3%. Prognoza însă nu este valabilă dacă Banca Centrală a Rusiei va fi nevoită să vândă aur. Atunci prețul o să scadă și mai mult.

Este riscul investiției prea mare în acest moment? Ne explică mai multe despre subiect Victor Dima, Managerul Departamentului de Trezorerie, al Tavex Romania.

Titlurile zilei

volumul lucrărilor de construcții crește brut cu 24% în februarie
Trump spune că nu-l va concedia pe Jerome Powell
România este al doilea mare producător de miere din UE
Fechet semnează ghidul pentru programul "Rabla pentru tractoare"
Acțiunile cu dividende stabile pot depăși BET în perioade de scădere
Deficitul bugetar al României, în termeni ESA, urcă la 9,3% din PIB

“În principiu volatilitatea prețului aurului tot timpul are tendința de a fi mai mare în momente de criză. În principiu oamenii caută un refugiu în aceste momente și fiecare, în funcție de riscurile pe care este dispus să și le asume, poate percepe investițiile în aur. Dar aceste creșteri sunt de moment, doar în momentul în care izbucnește întreaga criză. Ulterior, în termen foarte scurt, totul se restabilește și prețurile redevin aproximativ acelea din momentul începerii crizei.”, a declarat Victor Dima, Managerul Departamentului de Trezorerie, al Tavex Romania.