OMV Petrom a încheiat delistatarea de la Bursa de Valori din Londra

  • Bursă: OMV Petrom a încheiat delistatarea de la Bursa de Valori din Londra.
  • Petrom se tranzacţiona şi la Bursa de Valori din Londra din 2016 când Fondul Proprietatea încă era în acţionariatul companiei.
  • Petrom este evaluată de investitori la 34,5 mld. lei.

OMV Petrom a încheiat joi procesul de delistare a certificatelor de depozit globale (GDR-uri) de pe Bursa de Valori din Londra ca urmare a interesului scăzut pentru tranzacţionarea acestora şi a costurilor suplimentare pentru prezenţa pe această bursă, scrie Ziarul Financiar.

Petrom se tranzacţiona şi la Bursa de Valori din Londra din 2016 când Fondul Proprietatea încă era în acţionariatul companiei.

„OMV Petrom anunţă intrarea în vigoare a delistării GDR-urilor de pe segmentul standard de listare al Listei Oficiale a Autorităţii de Conduită Financiară şi încetarea tranzacţionării GDR-urilor pe Piaţa Principală a London Stock Exchange. Urmare a raportului curent din data de 24 august 2023, Societatea anunţă prin prezentul că: (i) toate certificatele globale de depozit emise conform Regulamentului S (ISIN: US67102R3049) (Simbol: PETB); şi (ii) toate certificatele globale de depozit emise conform Regulii 144A (ISIN: US67102R2058) (Simbol: PETR), (împreună, „GDR-urile”), reprezentând acţiuni ordinare ale Societăţii având o valoare nominală de 0,1 RON fiecare, un GDR reprezentând o sută cincizeci de acţiuni, sunt, începând de astăzi ora 8:00 a.m. (ora Regatului Unit), delistate de pe Lista Oficială a Autorităţii de Conduită Financiară iar tranzacţionarea GDR-urilor pe Piaţa Principală a Bursei de Valori din Londra a încetat”, potrivit raportului companiei.

În vară, Petrom spunea că „nu identifică un beneficiu relevant în menţinerea unei astfel de listări”. Petrom este evaluată de investitori la 34,5 mld. lei.

Petrom a fost listată în 2016 pe bursa britanică în urma unei oferte publice secundare desfăşurate de Fondul Proprietatea. Cel din urmă a ieşit din acţionariatul Petrom în iarna lui 2022.