Cât și sub ce formă plafonăm prețurile la energie. În piață circulă o nouă variantă de modificare a ordonanței care privește plafonarea sau compensarea. Schema de ajutor ar rămâne în vigoare până la 31 august 2023, la prețurile actuale.

Necunoscute rămân prețurile la care producătorii vând furnizorilor gaze naturale pentru populație, sau prețurile la care vând furnizorii. S-ar putea introduce o contribuție de solidaritate pentru toți actorii din piața energiei, în cuantum necunoscut încă.

Am discutat subiectul cu Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei.

Titlurile zilei

AROBS estimează pentru 2025 o cifră de afaceri de 460 mil. lei
ANAF identifică 22.000 de persoane care închiriază locuințe prin Airbnb și Booking
Nokian Tyres începe livrările de anvelope
RAFINOR bate palma cu MAGNOR
VINE PRIMĂVARA ÎN AGRICULTURĂ
ÎNLOCUIEȘTE A.I.-UL CREATIVITATEA?

“Să vedem cum va arăta forma adoptată și publicată în Monitorul Oficial în primul rând. Apoi va fi mai ușor să estimăm un impact și riscuri legate de acest act normativ.

Din punctul meu de vedere, principiile sunt simple. Statul trebuie să colecteze de la toți actorii implicați în creșterile nejustificate aceste taxe care se vor duce la bugetul de stat. Este firesc, din punctul meu de vedere. Și tot așa foarte firesc este ca statul să-i ajute masiv pe consumatori, fie că sunt industriali, fie că sunt casnici care au nevoie.”, a declarat Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei.