• Ciucă cere revizuirea măsurii privind plăţile cash.
  •  „Nu cred că cetăţeanul de rând este cel care contribuie la această evaziune”, spune liderul PNL.
  • El afirmă că revizuirea măsurii „trebuie să se producă cât mai curând posibil“.

„Nu cred că cetăţeanul de rând este cel care contribuie la această evaziune”, spune liderul PNL, Nicolae Ciucă. El cere revizuirea măsurii privind plăţile cu cash. Ciucă afirmă şi că nu există un sistem uniform de bancomate.

Ce spune liderul PNL despre noua măsură

„Eu am transmis către bănci şi transmit şi acum următorul mesaj – în România rata de intermediere este de 25 %. Raportul între între depozite şi împrumuturile pe care băncile le dau pentru investiţii este de 70%. Ca atare, în momentul de faţă băncile trebuie să vină şi să sprijine economia românească, să finanţeze, să capitalizeze sectorul de business din România pentru a putea să asigurăm dinamica şi ritmul de dezvoltare la nivelul mediului de afaceri. În aceste condiţii în care această măsură de la fondare a plăţilor cash cu care, încă o dată, nu am fost de acord de la început… A fost o măsură luată în coaliţie explicându-se la vremea respectivă care sunt intenţiile pentru care se adoptă o astfel de măsură, eu am discutat cu ministrul de finanţe, am stabilit şi în biroul politic national că această măsură să fie revizuită”, spune Nicolae Ciucă.

El afirmă că revizuirea măsurii „trebuie să se producă cât mai curând posibil, pentru că o reţea de bancomate şi echitabil şi distribuite aşa cum ar fi necesar”.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Premierul Marcel Ciolacu are programată, luni, o întrevedere de lucru cu reprezentanţii membrilor Consiliului Executiv al Asociaţiei Române a Băncilor.