• Președintele Băncii Mondiale, Ajay Banga, a declarat marți că va mai dura ceva până când se poate face progres semnificativ către o Orientul Mijlociu mai pașnic.
  • Șeful Băncii Mondiale a declarat că acest conflict ar putea avea ramificații nu doar pentru regiune, ci și pentru economia globală.
  • Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe a Future Investment Initiative Institute.

Acest mesaj a fost transmis în cadrul discursului său la conferința Institutului Future Investment Initiative din Riyadh, unde liderii din sistemul financiar-bancar discută problemele economice ale momentului.

Anul acesta, evenimentul a fost eclipsat de ofensiva continuă a Israelului în Fâșia Gaza, care a început după atacurile teroriste din 7 octombrie ale grupului militant palestinian Hamas împotriva Israelului.

Președintele Băncii Mondiale a subliniat că acest conflict poate avea consecințe pe termen lung, nu numai pentru regiune, ci și pentru economia globală, în special în piețele energetice, unde prețurile petrolului au crescut din cauza temerilor legate de întreruperi de aprovizionare în regiunea bogată în energie.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Cine este Ajay Banga?

Ajay Banga este președintele Băncii Mondiale și ocupă această funcție din ianuarie 2021. Anterior, el a fost director executiv al Mastercard din 2009 până în 2020 și a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea companiei. El are o bogată experiență în industria financiară și în afaceri și a fost recunoscut pentru contribuțiile sale în domeniul plăților electronice.