Ministerul Economiei devine autoritate contractantă pentru activitatea de transport a energiei electrice şi va avea rol de expropriator în numele statului pentru lucrările de interes naţional în domeniul transportului gazelor naturale.

În şedinţa de luni, Guvernul României a aprobat Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare şi a altor acte normative.

„Prin această OUG pe care am adoptat-o astăzi, ne asigurăm de buna funcţionare a pieţei de transport a energiei electrice din România, astfel încât aceasta să se desfăşoare fără dificultăţi, mai ales când vorbim despre implementarea unor proiecte majore de infrastructură de transport a energiei electrice. Prin actul normativ adoptat, Ministerul Economiei devine autoritate contractantă pentru activitatea de transport a energiei electrice.Totodată, prin modificarea Legii energiei electrice şi a gazelolor naturale, Ministerul Economiei va reprezenta statul român în calitate de expropriator în cazul proiectelor pentru cauze de utilitate publică necesare realizării unor obiective de interes naţional de dezvoltare, modernizare, reabilitare a sistemului naţional de transport al gazelor naturale” a transmis ministrul Florin Spătaru.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS

O dată cu adoptarea Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare şi a altor acte normative, Ministerul Economiei continuă să alinieze legislaţia naţională la legislaţia europeană pentru implementarea prevederilor Directivei 2009/72/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 13 iulie 2009 privind normele comune pentru piaţa internă a energiei electrice şi de abrogarea Directivei 2003/54/CE.