• Aurul atinge un nou maxim istoric azi, după ce depăseste 2.450 de dolari pe uncie.
  • Argintul crește cu aproape 12% într-o săptămână, mai mult decât return-ul indicelui S&P 500 în 2024, și ajunge la 32,5 de dolari pe uncie.
  • Cuprul stabilește un nou maxim, iar nichelul și paladiul păstrează trendul ascendent al sectorului.

Metalele sunt și mai prețioase. O arată cotațiile actuale. Și continuă să strălucească în piețele financiare. Tensiunile geopolitice duc această clasă de active spre noi culmi.

Aurul atinge azi un nou maxim istoric. Peste 2.450 de dolari pe uncie. Prețul aurului crește cu 1% față de sesiunea precedentă. Argintul e la 32 de dolari pe uncie. Cea mai mare valoare din decembrie 2012. Asta după ce crește în ultima săptămână cu aproape 12%. Mai mult decât indicele de referință din SUA în 2024, care urcă cu 11,2% în anul curent.

Cuprul se află, de asemenea, la un nivel record, în timp ce gazul natural atinge cea mai mare valoare din ianuarie 2024. Paladiul ajunge la cea mai ridicată cotație din mai 2023, în timp ce nichelul, un metal crucial folosit în bateriile vehiculelor electrice, se situează la maximul ultimelor 9 luni.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

Cererea tot mai mare pentru metale prețioase provine atât din dorința investitorilor de a-și proteja capitalul, cât și din utilizarea lor în diverse industrii cheie, precum cea auto și energetică.

Pe fondul incertitudinilor economice și al riscurilor geopolitice, metalele prețioase par să fie investiția preferată a momentului. Analiștii estimează că această tendință va continua, iar prețurile au potențialul de a atinge noi maxime istorice în perioada următoare

.