Finanţările MAT ajung la 10% din IMM-urile din România

Ministrul Economiei dă asigurări: Nu există nicio gaură în buget, e o acţiune preventivă, MAT
  • Daniel Cadariu, spune că finanţările MAT ajung la 10% din IMM-urile din România.
  • Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) gestionează cele mai ample programe pentru sprijinul mediului de afaceri din România.
  • MAT susţine investiţiile în infrastructura turistică mare pe care le pot implementa unităţile administrativ-teritoriale.

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin – Daniel Cadariu, spune că finanţările MAT ajung la 10% din IMM-urile din România.

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) gestionează cele mai ample programe pentru sprijinul mediului de afaceri din România, având peste 74.000 de contracte de finanţare semnate.

„Finanţările MAT ajung la 10% din IMM-urile din România. Este cea mai bună promovare a ministerului de care avem nevoie pe zona antreprenorială. Cine nu a auzit de Start-Up Nation, de Măsura 1 – Microgranturi sau Măsura 2 – Granturi pentru capital de lucru, de programele HoReCa, Femeia antreprenor sau de IMM Agri-Food?! În 2023, am semnat 2.153 de contracte pentru Pilonul I Start-Up Nation România, 608 pentru Pilonul II Start-Up Diaspora şi 836 pentru Femeia Antreprenor. Vom sprijini economia românească să fie din ce în ce mai competitivă, inclusiv prin atragerea Diasporei spre a investi în ţara natală. Ministerul are o echipă excepţională care a reuşit să gestioneze, în timp record, un volum foarte mare de proiecte cu foarte mulţi beneficiari, şi vă asigur că, la MAT, cifrele nu mint”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului şi turismului.

Suplimentar, MAT susţine investiţiile în infrastructura turistică mare pe care le pot implementa unităţile administrativ-teritoriale.

Conform HG nr. 1.268 din 19 octombrie 2022 pentru modificarea Programului pentru dezvoltarea investiţiilor în turism – Masterplanul investiţiilor în turism – şi a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiţii în turism, până la data de 1 august a fiecărui an, inclusiv în 2023, pot fi transmise propuneri de proiecte care vizează dezvoltarea turismului balnear şi balneoclimatic şi dezvoltarea domeniului schiabil.