Mark Zuckerberg și-a pierdut averea netă de 70 mld. $ și se clasează acum pe locul 20 în topul bogaților lumii

Valoarea netă a CEO-ului Meta, Mark Zuckerberg, a scăzut cu 70 de miliarde de dolari până în acest an, o scădere de 55%, scrie Insider.
Venitul net al Meta a scăzut pe fondul investițiilor uriașe în metavers și a unui declin al utilizatorilor, iar Zuckerberg este acum doar a 20-a cea mai bogată persoană de pe planetă, mult după Elon Musk și Jeff Bezos.

Zuckerberg a început anul cu o avere de 125 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Billionaires al Bloomberg . Dar de atunci, a scăzut la 55,3 miliarde de dolari, o scădere de puțin peste 55%, potrivit datelor.
Meta, care deține Facebook, Instagram, WhatsApp și Oculus, a avut 12 luni tumultoase de când Zuckerberg a caracterizat-o drept o companie „metaversă”.
Venitul net al Meta a scăzut cu 36%, sau mai mult de 3 miliarde de dolari , în al doilea trimestru față de aceeași perioadă din 2021.
Conform Insider, compania a cheltuit aproximativ 10 miliarde de dolari pe investiții metaverse în 2021, adică aproximativ 50% din cheltuielile sale de capital.


„Afacerea cu metaverse pentru noi nu va avea cu adevărat o contribuție semnificativă la afacere decât cel puțin mult mai târziu în acest deceniu și, probabil, în mod realist, acest deceniu va fi despre a pune bazele pentru asta și atunci anii 2030 sunt cu adevărat cei care aduc profiturile acestei companii”, a spus Zuckerberg în timpul adunării anuale a acționarilor companiei din mai.
El a recomandat companiilor de succes să investească semnificativ în cercetare și dezvoltare „pentru a contribui la împingerea lumii înainte”.

CEO-ul Tesla și SpaceX, Elon Musk, se află în fruntea listei bogate, urmat de Gautam Adani, fondatorul Amazon Jeff Bezos, magnatul francez al bunurilor de lux Bernard Arnault și fostul CEO Microsoft Bill Gates. Zuckerberg este chiar în spatele lui Jim, Rob și Alice Walton, copiii cofondatorului Walmart, Sam Walton.