Potrivit unui studiu oficial, Marea Britanie a devenit a treia cea mai importantă ţară din lume pentru directorii executivi care încearcă să îşi extindă afacerile, fiind prima dată în istorie când UK-ul intră în top trei, scrie Bloomberg.

Cel de-al 26-lea sondaj anual al liderilor de afaceri realizat de PricewaterhouseCoopers LLP a constatat că Regatul Unit se află în urma SUA şi a Chinei, la egalitate cu Germania, după ce anterior nu se clasase niciodată mai sus de locul patru. Raportul a citat punctele forte ale Regatului Unit în sectoarele tehnologice şi condiţiile de bază favorabile afacerilor.

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că sondajul – publicat luni pentru a marca începutul Forumului Economic Mondial de la Davos – a fost realizat în octombrie şi noiembrie, la scurt timp după ce lira sterlină şi obligaţiunile britanice au fost lovite de investitori în urma unui buget ratat al lui Kwasi Kwarteng, ministrul de finanţe la acea vreme.

Titlurile zilei

DONALD TRUMP LANSEAZĂ MEMECOIN-UL $TRUMP
CE URMEAZĂ PENTRU TIKTOK?
A.I. SIMPLIFICĂ LISTAREA COMPANIILOR
URMEAZĂ O COLABORARE GATES-TRUMP?
UNICREDIT ȘI FERRARI SE ALIAZĂ
ROXANA CHIRIȚOIU MERGE LA DAVOS

PWC a precizat că 18% dintre directorii executivi au declarat că Marea Britanie este importantă pentru creşterea veniturilor, dublu faţă de proporţia de 9% care au susţinut acelaşi lucru în 2020.

„Directorii executivi nu-şi extind afacerile şi nu investesc din capriciu – aleg Marea Britanie deoarece acolo se aşteaptă să obţină rezultate bune”, a declarat Kevin Ellis, preşedintele şi partenerul principal al PWC în Marea Britanie.

„Această alegere se va baza pe punctele forte ale sectorului în domenii precum inteligenţa artificială şi biotehnologia, alături de mediul nostru de afaceri favorabil oamenilor.”

Şefii britanici sunt, de asemenea, mai încrezători decât media cu privire la perspectivele de venituri ale companiilor lor. Aproape jumătate, 48%, au declarat că sunt foarte încrezători în ceea ce priveşte perspectivele de vânzări pentru anul viitor, comparativ cu 42% dintre directorii executivi la nivel global.