Jeff Bezos spune că președintele Joe Biden dă dovadă de „o neînțelegere profundă a dinamicii pieței de bază”

Sursă foto: Hepta

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, l-a criticat pe președintele Joe Biden pentru că le-a cerut companiilor care dețin benzinării să reducă prețurile la carburanți, scrie Reuters.

Președintele Biden s-a exprimat recent pe platforma de socializare Twitter cu privire la prețurile carburanților care au crescut excesiv în multe părți ale țării, solicitând companiilor să reducă costul benzinei: „Acestea sunt vremuri de război și de pericol global. Reduceți prețul pe care îl percepeți la pompă încât să reflecte costul pe care îl plătiți. Și faceți asta acum.”, a scris președintele .

Jeff Bezos a criticat cerea președintelui, exprimându-și opinia pe Twitter: „Inflația este o problemă mult prea importantă pentru încât Casa Albă încât să continue să facă astfel de declarații. Este fie o direcție greșită , fie o neînțelegere profundă a dinamicii pieței de bază”.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a respins criticile lui Bezos, argumentând că prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 15 dolari pe baril în ultima lună, în timp ce prețurile la pompă nu au scăzut mai deloc, scrie Reuters.

„Nu este surprinzător că sugerați faptul că companiile de petrol și gaze care folosesc puterea de piață pentru a obține profituri record în detrimentul poporului american este modul în care ar trebui să funcționeze economia noastră”, a scris ea pe Twitter ca răspuns la critica lui Bezos.

În trecut, Bezos se afla în relații bune cu administrația lui Biden. În mai, el l-a acuzat pe președintele american de inducere în eroare a publicului și a învinovățit administrația de creșterea inflației, relatează Reuters.