Jeff Bezos donează 123 de milioane de dolari pentru persoanele fără adăpost

Sursă foto: Hepta

Jeff Bezos donează 123 de milioane de dolari organizațiilor care lucrează pentru a muta familiile fără adăpost în locuințe permanente, scrie Bloomberg.
40 de grupuri din 26 de state americane și din Puerto Rico au primit de la 600.000 dolari până la 5 milioane de dolari, acestea fiind cele mai recente și cele mai mari premii din partea cofondatorului Amazon.com Inc. prin Day One Fund, care a fost fondat în 2018. Donațiile fac parte dintr-un angajament total de 2 miliarde de dolari pentru a ajuta persoanele fără adăpost.

Bezos, în vârstă de 58 de ani, a declarat la începutul acestei luni că intenționează să-și dea cea mai mare parte a averii în timpul vieții sale, să o doneze în scopuri caritabile.
Cu o avere netă de 115,6 miliarde de dolari, Bezos este a patra cea mai bogată persoană din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

La începutul acestei luni, Bezos i-a oferit lui Dolly Parton 100 de milioane de dolari pentru a le direcționa către orice organizație de caritate pe care o alege. El a acordat anterior sume similare bucătarului Jose Andres, a cărui World Central Kitchen hrănește oamenii din zonele afectate de dezastre, și lui Van Jones, fondatorul Dream.Org., scrie Bloomberg.