Ministerul Economiei: 47 de investiţii vor fi finanţate prin schema de ajutor de minimis

Sursă foto: Profimedia
  • 47 de investiţii vor fi finanţate prin schema de ajutor de minimis derulată de Ministerul Economiei.
  • Bugetul maxim al schemei este echivalentul în lei al sumei de 8 milioane euro.
  • Schema de minimis înseamnă un ajutor de stat de până la 200.000 de euro pentru o companie.

47 de investiţii vor fi finanţate prin schema de ajutor de minimis derulată de Ministerul Economiei, anunţă reprezentanţii instituţiei. Valoarea totală a investiţiilor va fi de 25 mil. de lei, iar ajutor de stat total acord va fi de 10 mil. lei.

Am publicat rezultatele evaluării proiectelor depuse în cadrul schemei de minimis în vederea tranziţiei către economia circulară. Sunt bucuros să anunţ că un număr semnificativ de cereri de finanţare au fost admise. Este vorba de 47 de proiecte, din cele 94 depuse, selectate în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut în urma evaluării şi în limita bugetului alocat schemei.  Cele 47 de firme s-au angajat să dezvolte proiecte care reduc volumul deşeurilor şi să creeze materia primă necesară pentru crearea unui lanţ de producţie integrat, ceea ce va genera 150 de noi locuri de muncă în 28 de judeţe”,a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Bugetul maxim al schemei este echivalentul în lei al sumei de 8 milioane euro (40 mil. lei). În cadrul sesiunii deschise la data de 19 decembrie 2022, care a avut buget de 10 mil. lei, s-au depus 94 de cereri de  finanţare. Dintre acestea, 47 de cereri de finanţare au fost admise în ordinea descrescătoare a punctajelor,  în limita bugetului alocat.

În 2023 bugetul schemei este de 6 mil. euro (30 mil. lei).

Schema de minimis înseamnă un ajutor de stat de până la 200.000 de euro pentru o companie.