• Managerii prognozează creșteri ale prețurilor în industria prelucrătoare, construcții, comerț și servicii în următoarele trei luni.
  • În industria prelucrătoare, volumul producției și numărul de salariați rămân stabile, dar prețurile sunt așteptate să crească.
  • În construcții, managerii prevăd scăderi ale producției, reduceri de locuri de muncă și creșteri ale prețurilor.

Managerii prognozează creșteri ale prețurilor în industria prelucrătoare, construcții, comerț și servicii în următoarele trei luni, conform tendințelor economice publicate de Institutul Național de Statistică.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna noiembrie 2024, managerii din industria prelucrătoare estimează stabilitate a volumului producției pentru următoarele trei luni (sold conjunctural -2%). Se așteaptă stabilitate în ceea ce privește numărul de salariați (sold conjunctural -5%) și o creștere a prețurilor produselor industriale (sold conjunctural +17%).

Ce se prognoze sunt în sectorul construcțiilor

În sectorul construcțiilor, managerii prevăd scăderea volumului producției (sold conjunctural -19%) și o reducere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural -8%). Se estimează, de asemenea, creșterea prețurilor lucrărilor de construcții (sold conjunctural +23%).

Titlurile zilei

LE-O DĂM ÎN VOT!
CE SE ALEGE DE BUSINESS?
CE VOR DEZOLTATORII DE LA GUVERN?
CNA CERE DEMISIA LUI BOGDAN IVAN
MERGI FĂRĂ VIZĂ ÎN SUA
DOI CANDIDAȚI CER ANULAREA PRIMULUI TUR

Ce se prognoze sunt în comerțul cu amănuntul?

În comerțul cu amănuntul, managerii preconizează o creștere moderată a activității economice în următoarele trei luni (sold conjunctural +11%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor va înregistra o creștere (sold conjunctural +20%), iar angajatorii prevăd o creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +9%). De asemenea, se estimează o creștere a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +35%).

Ce se prognoze sunt în sectorul serviciilor?

În sectorul serviciilor, managerii estimează o stabilitate relativă a cererii (sold conjunctural +3%) și a numărului de salariați (sold conjunctural +1%). Prețurile pentru serviciile prestate vor avea o tendință de creștere moderată (sold conjunctural +15%).